23 Temmuz 2024

Şener, İlk Uçakta Olacak “Denizi doldurduk 5 kat kazandık”

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili ve Milletvekili Adayı İhsan Şener, Ordu-Giresun Havaalanına ilk inişi yapacak uçakta olmak için 22 Mayıs 12:15 Ankara uçağına bilet aldığını söyledi.

Şener, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Gözpınar, İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve ilçe yönetimiyle Büyük Sanayi Sitesi esnafını ve Fatsa’da bulunan Medya kuruluşlarını ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını cevapladı.

22 Mayıs tarihinin Ordu ve Giresun açısından büyük önem taşıdığını belirten Şener, "Ordu'nun Turizm'de çehresini değiştirecek en önemli yatırımdır.22 Mayıs tarihinde Ankara'dan Saat 12:15'de kalkacak ilk uçaktan biletimi aldım. Aynı gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'da gelecekler. Vatandaşımız gibi bende bu büyük günü görmek için çok heyecanlıyım." dedi.

Denizi Doldurmakla 5 Kat Kazançlıyız

Deniz dolgusunun çok maliyetli olduğunu söyleyenler olduğunu ifade eden Şener, "Dolgu için 200 Milyon lira harcandı. Ancak şuanda Havaalanının doldurulduğu alan kadar yer satın almak isteseniz 1 Milyar lira ödemeniz gerekir. Denizi doldurduk ama 1'e 5 kazançlıyız. İstimlak edilse, kamulaştırma yapılsa maliyet 5 kat artacaktı. Denize dolgu yapıldı ancak çok ucuza mal edildi. 400 Milyon liraya varmayan bir maliyet ile Avrupa'nın ilk denize dolgu havaalanı yapıldı. Vaat etmiyoruz gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Sırada Fatsa Çevreyolu Var

Ordu'nun Çevre yolları ile kıyısını koruduğunu bildiren Şener, 2016 programında Fatsa Çevre yolunun olduğunu belirtti.

Şener, Ordu ve Ünye Çevreyolunun ardından Fatsa Çevre yolunun tamamlanacağını söyleyerek şu bilgileri verdi; "2016 programına Fatsa Çevre yolunu aldık. Ulaştırma Bakanımız ile görüşmüştüm. Ordu ve Ünye Çevreyolunun ardından Fatsa Çevre yolu da tamamlanacak. Ordu, Ünye, Fatsa çevre yolu ile geçilmiş olacak. Karadeniz'in kıyısını koruyan tek il Ordu olacak. Fatsa Çevre yolunun şehrin planlamasına da önemli katkıları olacak. Fatsa Güneye doğru genişleyecek." dedi. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde