23 Temmuz 2024

ORDULULAR FESHANE’DE BULUŞTU

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde organize edilen "Ordu Tanıtım Günleri"  sona erdi.

Ordu’yu her yönüyle tanıtmak, gurbette yaşayan Ordulularla sılada yaşayan Orduluları buluşturmak amacıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla İstanbul Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Ordu Tanıtım Günleri” ziyaretçi akınına uğradı.

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi(ODÜ), 19 ilçe belediyesi, Ordu’daki meslek kurumları, özel sektör kuruluşlarının yer aldığı Ordu Tanıtım Günleri’nde, gurbette yaşayan Ordulular sıla hasretini giderirken, misafirler de Ordu’yu ve Ordu’nun kültürünü yakından tanıma imkanı buldu.

FESHANE'DE ÜNLÜLER GEÇİDİ...

"Ordu Tanıtım Günleri" nde Feshane ziyaretçi akınına uğradı.

 Şeyla Halis, Mahir İpek, Ferdi Akarnur, Yosi Mizrahi ve Şoray Uzun gibi birçok ünlünün ziyaret ettiği “Ordu Tanıtım Günleri” nde stantları gezen ünlüler Ordu Büyükşehir Belediyesi standını da ziyaret ederek sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Feshane'den izlenimlerini dile getiren Şeyla Halis; " Ordu'ya hiç gelmedim ama davet olursa en yakın zamanda gelmek isterim. Buradaki atmosferden oldukça etkilendim özellikle yöresel ürünler noktasında Ordulular çok şanslı" dedi.

Günün değişik saatlerinde Feshane'ye gelen ünlülerden Ferdi Akarnur ise; " Ben zaten Samsunluyum. Ordu'dan Perşemben birçok dostum var. Karadenizli olduğum için yabancılık hiç çekmedim Ordu'ya ve Ordulularla burada buluşma fırsatı bulduk. En yakın zamanda tekrar gelmek istiyorum” diye düşüncelerini belirtirken birlikte geldiği Mahir ipek ise; " Ordulular çok sıcak insanlar, burada bulunmaktan ben de memnuniyet duyuyorum" şeklinde konuştu.

Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Yosi Mizrahi fındığını, yöresel güzelliklerini çok sevdiğini ve Ordu'ya daha önce geldiğini ve Feshane' de de buluşmanın keyfini çıkardığını söyledi.

Ekranların tanıdık yüzü olan ve Ordu'ya bir çok kez, gerek yaptığı programıyla gerekse dostlarının yanına geldiğini ve ekmeğini yediğini açıklayan Şoray Uzun ise; " Babam tır şoförüydü ve Karadeniz'de Ordu'da fındık taşırdı. Bu yüzden Ordu'nun gençliğimde etkisi büyüktür. Eşim, komşularım bir çoğu Ordulu, Ordu'nun eniştesi olarak Ordu'yu çok seviyorum" dedi.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI: İSTANBUL'UMUZA RENK KATTINIZ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek,  AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ile birlikte Tanıtım Günlerinde yer alan firma ve 19 ilçe belediye stantlarını tek tek ziyaret ederek katılımcılarla sohbet etti.

Ardından Feshane'ye gelen ziyertçilere seslenen AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci " Ordulu olmak çok büyük bir coşkuymuş çok büyük bir heyecanmış Eyüp Sultan'ımıza ve İstanbul'umuza renk kattınız. Ben bütün kardeşlerime, hanımefendilere, beyefendilere, genç kardeşlerime, AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak gönülden teşekkür ediyorum. Allah Hepinizden razı olsun. Her bir stantda, Ordu'ya ait bir şey gördük. Ve ben bütün stantları gezerken gerek Büyükşehir Belediye Başkanımızın, gerek İlçe Belediye Başkanlarımızın buradaki emeklerini, alın terlerini görmüş olduk. Ama burayı güzel kılan sizlersiniz. Ordu dediğimizde Ordu Karadeniz'in incisi bir şehirdir" dedi.

İstanbul Feshane'de halkın yoğun ilgi gösterdiği Ordu Tanıtım Günleri'nde, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci katılan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Ordu Tanıtım Günleri’nin 3. akşamında ise folklor gösterilerinin ardından yerel sanatçılar sahne aldılar. Saat 18:00'da yerel sanatçımız Seyfettin Tomakin ile başladı. Saat 20:00'da ise sahneye çıkan Gaye Aksu konser verdi. Hemşehrilerimizin yoğun ilgiyle takip ettiği Gaye Aksu konserine yaklaşık 5 bin kişi dinledi.

Konserlerle Ordu Tanıtım Günleri'nin bambaşka bir atmosfere dönüştüğünü ve harika bir Feshane' günü geçirdikleri belirten ziyaretçiler, eğlendiklerini belirti. Konserde sahne alan sanatçılar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a, bütün katılımcılara ve ziyaretçilere teşekkürlerini sundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde