23 Temmuz 2024

FAGİAD KORGAN VE KUMRU’DA GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇIYOR

  • PDF

Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan Erdik Korgan ve Kumru’da KOSGEB iş birliği ile Girişimcilik Kursu açacaklarının müjdesini verdi.

Fatsa’da açtıkları KOSGEB Girişimcilik Kursu’na çevre ilçelerden yoğun katılım olduğunu ancak ulaşım sorunu yaşayan kursiyerlerin devamsızlık engeline takıldıklarını belirten Serkan Erdik; “ Bu kursiyerlerimizi düşünerekten Korgan ve Kumruda kurs açmaya karar verdik “ dedi.

Fatsa Genç İş Adamları Derneği olarak bu güne kadar  13 tane KOSGEB Girişimcilik kursu açtıklarını belirten Mehmet Serkan Erdik; “Bu kurslarımızdan faydalanan bir çok girişimcimiz Fatsa ve çevre ilçelerde iş yerlerini açıp ticari hayatlarına başladılar. Yanlarında sadece birer kişiyi çalıştırdıklarını hesap etsek bile bu güne kadar 128 insan FAGİAD’ın vesile olduğu bu kurslardan mezun olan insanların yanlarında istihdam edilmeye başlandı. Burada şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki sivil toplum kuruluşları insanlara dokunan projelerin içerisinde olmaya çalışmalıdır. Bu kurslarımıza özellikle çevre ilçelerimizden yoğun katılımın olduğunu tespit ettik. Fakat ulaşım sorunu ve kurslara devam zorunluluğundan ötürü bir çok girişimcimizin bu haktan faydalanamadığını gördük. O yüzden bizler FAGİAD ailesi olarak yeni açacağımız kursları Korgan ve Kumru havzamızda açmaya karar verdik. Nasip olursa KOSGEB ile yapacağımız görüşmelerden sonra en kısa sürede Korgan ve Kumru’da FAGİAD olarak Girişimcilik Kursu açacağız. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum. Sadece bu kurslara başvuruda bulunan kursiyerlerimizden istediğimiz mülakata geldiklerinde ne yapacaklarına karar vermiş, nerede açacaklarına karar vermiş ve yapacakları işi daha önceden araştırmış olsunlar. Malum bu kurslardan mezun olanlar 30.000 lira hibe, 70.000 lira da faizsiz kredi olmak üzere toplamda 100.00 liralık bir imkandan faydalanacaklar. Fakat bu imkandan faydalanmanın bazı şartları var. Bunlardan en önemlisi bu güne kadar herhangi bir şekilde üzerine bir işletmenin olmaması gerekiyor. Bizler FAGİAD olarak Fatsa’da özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayaklarını daha sağlam yere basabilmeleri için devletimizin sağlamış olduğu bu imkanlarla onları buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde