23 Temmuz 2024

“İktidara Geldiğimizde Kırsal Kalkınmaya Önem Vereceğiz“

  • PDF

Saadet Partisi Ordu Milletvekili Adayı Abdullah İstikbal iktidara geldiklerinde kırsal kalkınmaya önem vereceklerini ifade etti. Herkesin, her Canlın bir hikâyesi var. Kimileri gülüyor, kimileri ağlıyor; kimileri zulmediyor, kimileri zulme dur diyor; kimileri tamahkâr nefislerinin peşinde kamu malına el uzatıyor, kimileri hayâ edip, hakkı olanı istemeyi ar sayıyor diyen Abdullah İstikbal; “Besmelemiz hayatın tüm sırlarını serer önümüze.

Yer yüzündeki esas varlık nedenimizin iyiliği yaymak, doğrunun yanında yer almak olduğunu biliriz. Sureti haktan göründüğünde de, her türlü zulmün, tahakkümün, tekebbürün karşısında bulunma basiretini, cesaretini, erdemini göstermeyi şiar ediniriz. Çalışmalarımız hızla devam ediyoruz iktidara geldiğimizde yada iktidar ortağı olmamız halinde, kırsal kalkınmaya öncelik vereceğiz. Su, yol, enerji, haberleşme, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçların altyapısı tüm köylerimize ulaştırılacak, bölgesel kalkınmanın temelini sağlayacak istihdam alanları oluşturulacaktır.

Mevsimlik işçilerin, göçebe tarım işçilerinin çalışma ve seyahat şartları iyileştirilecektir. Aracıların rolünü azaltacağız, üretici ve tüketiciyi koruyacağız. Hem üretici hem de tüketici açısından büyük sorun haline gelen, çift taraflı olarak fahiş kar mekanizmasına dönüşen aracı yapıların durumunu üreticinin ve tüketicinin menfaatleri açısından değerlendirip gerekli tedbirleri alacağız. Çiftçinin pazar sorununu çözeceğiz, ürün borsaları kuracağız. Tarımsal ürünlerin pazarlanması aşamasında bazı ürünlerde borsaların olmayışı ve var olan borsaların çoğunun gerçek işlevlerinden uzak olması; üreticinin ürününü hak ettiği değerden pazarlayabilmesini zayıflatmaktadır. İhracat değeri olan çoğu ürünümüzün borsası olmadığından, fiyatlarda dengesiz artış ve azalışlar meydana gelmektedir.

Ürün borsaları ile tarımsal ürünlerin fiyatlarında istikrar sağlanarak, üretici mağduriyeti önlenmiş olacaktır.” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde