23 Temmuz 2024

BOZTEPE BÜYÜKŞEHİR’İN

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını yaptı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirilen bugünkü Meclis Toplantısı; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine başlayan Av. Ahmet Çoruh’un Divan Üyeliğinden istifa etmesi nedeniyle yerine Meclis Üyelerinden Ertan Bakır’ın getirilmesi ile başladı.
Gündem maddelerine geçmeden önce Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Rabia Gözpınar, TUSELOG projesi kapsamında yurt dışında katıldığı ‘Aile İçi Şiddet’ konulu eğitim programı hakkında Meclis Üyelerine bilgi aktardı. Gözpınar yaptığı sunumda, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İsveç Kalmar Belediyesi, Bursa Osmangazi Belediyesi ve Giresun Belediyesi’nin ortaklığında yürütülen TUSELOG (Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı) projesi kapsamında, 27-28-29-30 Nisan 2015 tarihlerinde İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenen “Aile İçi Şiddet” konulu eğitim programının detaylarını Meclis Üyeleri ile paylaştı.
İmar maddelerinin yoğun olduğu Meclis Toplantısında İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Altınordu ilçesi Orhaniye Mahallesi Boztepe mevkisinde bulunan 2 adet taşınmazın satın alınması ile yine aynı mevkisi de bulunan 1 adet taşınmazın kiralanmasına ilişkin teklifi görüşüldü. Konu hakkında Başkan Enver Yılmaz bir açıklama yaparken, Boztepe’nin zirvesinde yeni bir planlamaya gideceklerini, burada yaklaşık 70 dönüme yakın alanın hissedarlarından devir alındığını söyledi.
Bir diğer gündem maddesinde ise Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait ihtiyaç fazlası 18 adet elektrikli motorlu bisiklet yapılan yada yapılacak olan park, meydan, cadde ve sokaklarda emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla kullanılmak üzere Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne devredildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde