23 Temmuz 2024

HERKES BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ OLACAK

  • PDF

Saadet Partisi Ordu Milletvekili Adayı Necati Kırış ve Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan gazetemizi ziyaret etti.

Saadet Partisi olarak ülkeye saadeti, birliği ve eşitliği getireceklerini ifade eden Necati Kırış, herkesin birinci sınıf vatandaş olmasını sağlayacağız dedi.

“Bozuk Bir Hukuk Sistemimiz Var”

Ülkemizde hukuk dengelerinin bozulduğunu ifade eden Necati Kırış; “ Biz kuvvetler ayrılığı dediğimiz yasama, yürütme ve yargı dengesini yeniden kuracağız. Her bir devlet kurumunu kendi rayına oturtacağız ve yargıyı bağımsız hale getireceğiz. Hakimler özgür olarak vicdanen karar verecek. Yukarıdan verilen bir takım kararlara mecbur kalmayacaklar. Hakimi, savcısı bağımsız olmayan bir yargı sisteminde adaletli kararlar verilmez” dedi.

“Terör örgütleriyle yapılan müzakereler vatandaşları tedirgin ediyor”

Gezilerimiz esnasında görüyoruz ki vatandaş mevcut yönetimden şikayetçidir diyen Necati Kırış; “Özellikle terör örgütleriyle yapılan müzakereler vatandaşlarımızda ciddi endişe doğurmaktadır. Bunun sonucunun nereye varacağı ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü hakkında halk tedirgin. Biz de aynı endişeyi taşıyoruz. Devlet bir terör örgütüyle müzakere yapmaz, gereği gibi mücadele eder. Muhatabı ve çözümü yanlış ve o masaya oturulduğunda neler konuşulduğunu ne AK Partinin bakanları ne de meclisteki vekilleri bilmiyor. Bildiğimiz tek bir şey var, süreç başladığından bu yana PKK Güney Doğu’da daha güçlü hale gelmiştir. Hukuken meşru hale gelmiştir.  Terör örgütü kendi özel yargı sistemini ve gücünü kurmuş hale geldi. Bu hepimizi tedirgin ediyor” diye konuştu.

“Bu topraklara barışı getireceğiz”

Ülkemizde siyasette kavgacı bir üslup kullanıldığına da değinen Necati Kırış Mevlana ve Yunus Emreleri yetiştiren bu topraklara kavgacı üsluplar yakışmıyor diyerek açıklamalarına devam etti; “ Biz bu coğrafyada tüm partilileri tek çatı altında toplayan, tüm mezhepleri kucaklayan barışı getireceğiz. Herkesin birinci sınıf vatandaş olmasını sağlayacağız. Güçlü olabilmek için bir ve beraber olmamız gerekir. Bu beraberliği oluşturabilmek için ortak değerlerimizin ışığında bir araya toplanacağız” diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde