23 Temmuz 2024

ÜZÜMLÜCE DEĞİRMENBÜKÜ VE ÇEVRESİ SOSYAL KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

  • PDF

 Fatsa ilçemizin Ilıca mahallesine bağlı Üzümlüce semtinde kurulan Üzümlüce Değirmenbükü ve Çevresi Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin resmi açılışı Ak Parti Ordu Milletvekili aynı zamanda 25. dönem Milletvekili adayı İhsan Şener ve Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’ın da katılımlarıyla gerçekleşti.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk konuşmayı yapan derneğin kurucu Başkanı Ahmet Depe derneğin kuruluş amacının köylerini daha güzelleştirmek birlik ve beraberliği sağlamak ve turizme kazandırmak için yola çıktıklarını söyledi.

“İNŞALLAH BURASI BİRÇOK YERE ÖRNEK OLUR”
 Daha sonra konuşan Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ise derneğin hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ederek, “Ben bu vesile ile bizleri bir araya getiren çok değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün bu mekanın açılışı yapılıyor olsa bile dernek kurulduğu günden bu yana bu mahallede bu beldede her türlü güzelliği hayata geçirerek daha da yaşananlar olabilir bir köy oluşturmak için böyle bir oluşum gerçekleştirdiler ve kurulduğu günden bu yana gerçekten güzel hizmetler yapıyorlar vesile oluyorlar. Ben bu vesile ile öncelikle bu işe niyet eden sonra bu işi hayata harekete geçiren dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Rabbim hizmetlerini zayi etmesin inşallah. Caminin altında açılan mekanı ilk günden beri çok güzel olduğunu söylüyordum birçok köylerimizde ve beldelerimizde caminin yanında böyle sosyal amaçlı misafir ağırlama mekanı var ama en çok sevdiğim yerin burası olduğunu söylüyordum inşallah burası birçok yere örnek olur. Bunun güzel örnekleri var ama sayısı az Rabbim örneklerini arttırsın inşallah.” dedi.

“EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM”
Açılışta son konuşmayı yapan  Ak Parti Ordu Milletvekili 25.dönem Ordu Milletvekili adayı İhsan Şener’de derneği faaliyete geçiren ve bu yöreyi güzelleştirenleri tebrik ederek, “Herkes evinin önünü süpürse sokaklar temiz olur denilir ama yine de belediyeden temizlik ekibi istenir. Bu Üzümlüce ve Değirmenbükü ortaklaşa hareketinin diğer mahallelere de örnek olmasını diliyorum. Ben gerçekten bu yaptığınız güzellikten gurur duyuyorum ve hepinizi yürekten kutluyorum. Yaşanılabilir bir çevrede mutlu olabileceğiniz huzurlu olabileceğiniz emin olabileceğimiz bir çevrede yaşamak da o kadar önemlidir. Bulunduğumuz mekanı güzelleştirmek çok önemlidir ben gençlerin bu faaliyete başladığını anladım bu da bir gurur meselesidir. Gençler yörelerini güzelleştirmek için çaba gösteriyorlar artık göç eden göç veren geçinmek için darlık çeken insanların göç ettiği büyük şehirlerden ziyade bulunduğumuz yerlerde geçinebilmek buralarda kalabilmek tersine göçü temin edebilmek için gerçekten bizlerin de azami teşebbüslerimiz var. Biz arzu ediyoruz ki bu güzel yerlerde insanlar geleceğinden endişe etmeden güzel ortamda yaşasınlar ve ibadet etsinler. Bu örneklerden bir tanesi burasıdır, inşallah bu örnek bütün mahallelere dalga dalga yayılır.” diye konuştu.
 Yapılan konuşmaların ardından derneğin resmi açılışı duanın ardından kurdele kesilerek gerçekleşti ve açılış misafirlere ikram ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde