23 Temmuz 2024

ORDU DEFTERDARI EROL PİŞKİN ve İŞKUR İL MÜDÜRÜ İSA KAYMAK STAJYER MALİ MÜŞAVİRLER İLE EĞİTİM TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

  • PDF

Ordu SMMM Odası TESMER Şubesi ve Staj Komisyonu ile birlikte düzenlediği “Zorunlu Stajyer Eğitim” seminerine programına Ordu SMMM Odasında Mali Müşavirlik stajı yapan 48 stajyer ile Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Ordu Defterdarı Erol Pişkin, Ordu İş Kur İl Müdürü İsa Kaymak, Ordu Defterdar Yardımcısı Bülent Papuccu, Ordu Köprübaşı Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kul, Ordu Boztepe Vergi Dairesi Müdürü İdris İzzet Erkan, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çörtük, Haluk Civanbay, Bahadır Baş, M.Ender Sönmez TESMER Yönetim Kurulu üyesi; Ayşe Gül Şahin, Staj Komisyonu Üyesi Esra Oktay ve Oda Meclis Üyesi Orhan Şebcioğlu katıldı.

Ordu SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel: Sayın Defterdarım, sayın İşkur Müdürüm, çok değerli Vergi Dairesi Müdürlerimiz, değerli stajyer arkadaşlarımız, basınımızın değerli temsilcileri hepiniz hoş geldiniz. Değerli stajyer arkadaşlarım, hepinizin gözlerinde pırıltı görüyorum. Buradan döndüğünüzde iki kelimelik bir vizyonunuz açılsa bu size kardır diye düşünüyorum. Muhasebe mesleği bildiğiniz gibi değişiyor, belirli yerlere geliyor. Muhasebenin değişik çalışma amaçları var. Modern çağın gerekleri bunlar. Bunlar Bağımsız Denetim, Derecelendirme, Bağımsız Adli Muhasebecilik, Yönetim Muhasebesi, Sosyal Muhasebe Raporlama, Sektörel Muhasebe ve Şirket Değerlendirilmesi. Bunlar hep bu mesleğin değişik kolları. 2015 yılında yürürlükte olan e-Birlik ve Haksız rekabet ve yazılım programı var. En önemli sorunlardan birisi olan Haksız Rekabet sorununu çözecek bir program yazıldı. Herkes sözleşmelerini bu program üzerinde yapmak durumunda. Mali Müşavirin emeğini koruyan bir sistem. Bugün çok değerli üstatlar burada. sayın Defterdarımız ve günümüzde en çok iş yükü çoğalan ve yetkileri artan İşkur Müdürümüz buradalar. Bizim derdimiz vizyon açmak, bilgili ve yetişmiş stajyerlerden meslektaş yetiştirmek.’’ Dedi.

Ordu Defterdarı Erol Pişkin: Değerli Başkanım, kıymetli meslektaşlarım, stajyerler ve değerli basın ben böyle güzide bir topluluğu bir arada bulmuşken bu genç arkadaşlarımın meslekleri boyunca irtibatta bulunacağı Vergi Daireleri ile Mali Müşavirlerin ilişkilerinin nasıl olması konusunda sizinle bir söyleşi yapmak istiyorum. Biliyorsunuz ki Vergi Dairesi’nin ve Maliye Teşkilatının en çok ilişkide bulunduğu meslek grubu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerdir. Dolayısıyla sizler ve bizim aramızda çok yakın ve çok ciddi seviyeli bir ilişkinin olması her zaman için, hem sizleri hem de bizleri daha saygın daha huzurlu iş yapan, mesleğini icra eden kişiler haline getirecektir. Mali Müşavirlik bu güne kadar meslek olmakla birlikte bir kamu hizmetidir. Dolayısıyla bu işi yaparken bir kamu hizmeti yaptığınızın bilincine de varmanız lazım. Çünkü siz mükellefin haklarını savunurken aynı zamanda idarenin de haklarını ve işlerini yükleniyorsunuz.  İkisini bir araya getirmekle ve denge kurmakla yükümlüsünüz. Hizmetin standartlarına uyarak görev yapmak lazım. Bunları uygun yaptığınızda tartışılacak bir sorun kalmayacak. Karşılıklı ve dürüst olacağız ve tarafsız düşüneceğiz. Olaylara tarafsız olarak bakıp hem Devletin, hem kamuoyunun hem de mükellefin haklarını tarafsız olarak koruyacağız. Saygınlık ve karşılıklı güveni her zaman gözetmeniz lazım. Hem kendi saygınlığınızı hem de karşınızdakinin saygınlığını birlikte götürmemiz lazım. Gelecekte bu mesleği senelerce sürdürecek olan siz stajyerlerin şimdiden ilişkilerinizi bu ilkelere uygun olarak sürdürürseniz hem sizler hem de bizler daha huzurlu, daha verimli çalışmış oluruz. Hepinize stajınızı başarıyla tamamlanmasını diliyorum. Gelecekte de hepiniz gerçekten çok değerli olan bu mesleğe çok büyük katkılar vereceğinize inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum. ’’ dedi.

Ordu İşkur İl Müdürü İsa Kaymak: Sayın Defterdarım, sayın Oda Başkanım, değerli Vergi Dairesi Müdürlerim, sevgili stajyer arkadaşlar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Yoğun bir eğitim programı, hele ki Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası gibi size sürekli yeni bilgiler katmak, kazandırmak isteyen bir kuruluş olunca haliyle gittikçe yorulan bir trend izleniyor. Yeni bir vizyon sahibi olmak, bir takım gelişmelere daha duyarlı olmak için bunlar gerekli diye düşünüyorum. Mali Müşavirler şirketlerin sadece mali danışma veya sadece onların Mali Tablolarını hazırlayanlar değil, aslında bir şirketin her şeyisiniz. Genel Müdürü olmayabilirsiniz ama yeri geldiğinde bunu bile oluyorsunuz. Muhasebeciyle İşkur’un bağlantısı ne diye sorarsak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, Kalkınma Bakanlığı’nın veya Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün bir takım istihdam teşvikleri var. Teşviklerin dışında iş başı eğitim programları var. Bu işbaşı eğitim programları teşvikli hale getirildi. Şuanda yürürlükte hem ücreti arttırıldı, hem de işverenler doğrudan doğruya 30 ay ve 42 ay süreyle sigorta priminin Türkiye İş Kurumu tarafından ödendiği bir yapıya sahip oldu. İşverenlerin eleman temin etmekte güçlük çektikleri veya temin edemedikleri durumlarda kurslar açıp eleman temin ediyoruz. İşverenlere en çok sizler vasıtasıyla ulaştığımızı biliyoruz. Bu vesileyle ben Oda Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ben bu staj süresinin size mutlaka olumlu katkılar sunacağından eminim. Birbirimize karşı güler yüzlü, anlayışlı, saygılı ve seviyeli olduğumuz takdirde çözemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacağını düşünüyorum. Ordu İşkur İl Müdürlüğüne hepinizi bekliyorum. Gerek kendi konularınızda gerekse işveren konularında bizim destek olabileceğimiz her konuda kapımız açık. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum. Meslek hayatınız boyunca da başarılar diliyorum.’’dedi.

TESMER Başkan Yardımcısı Bahadır Baş ise; Sayın Defterdarım, sayın İşkur İl Müdürüm, Vergi Dairesi Müdürlerimiz, değerli meslektaşlar ve değerli stajyerler hepiniz hoş geldiniz. Bu toplantıların amacı farkındalık yaratmak, bu mesleğe katılacak arkadaşlarımıza bir vizyon kazandırmak. Dünya değişiyor, bilgi bir saniyede bir başka kıtaya aktarılabiliyor dolayısıyla bütün bunlara sahip olacak entelektüele sahip bir meslektaş profili yaratmak gayesi içindeyiz.

Belki e-defter diyoruz, e-Fatura diyoruz şimdi Z raporu ve Faturaların üzerine kare kod diye bir uygulama geldi. Cep telefonuyla o kare kodu okutuyorsunuz o muhasebeye kayıt ediyor. Muhasebeciye, kayıt girene ihtiyaç yok. Bu daha da ilerleyecektir. Önümüzdeki birkaç sene sonra kayıt giren Muhasebeci kalmayacaktır. Bilgisayar istediği kadar Z raporunu bilgisayara kayıt etsin. Onun kar mı zarar mı ettiğini, onun bilançosunun öz varlığının ne durumda olup olmadığını yorumlayacak olan biz muhasebeci mali müşavirleriz. Bunu yorumlayacak bir makine icat edilmediği müddetçe muhasebe mesleği bitemez. Biz sizleri hep bir adım öteye taşımak istiyoruz. Mesleğin geleceği, geleceğini mesleğinde görenlerdir.’’dedi.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde