23 Temmuz 2024

‘‘BERAT KANDİLİ BERAATİMİZE VESİLE OLSUN”

  • PDF

 

 

Özel  Dolunay  İlkokulu-Ortaokulu  tarafından düzenlenen  “Berat Kandili  Gecesi ‘’ velilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Gece tek kelimeyle muhteşemdi.

Gecenin açılış konuşmasında okul müdürü Orhan IRMAK : “Peygamber Efendimiz’in rahmeti  ve şefkati sayesinde, Cahiliye Devrinde  diri diri kız çocuklarını toprağa gömen insanlardan, karıncayı bile incitmeyen abidevi şahsiyetler meydana gelmiştir. Yirmi yıl  gibi uzun bir zaman İslam’ın en azılı düşmanları olan Ebu Süfyan, Hind, İkrime bin Ebu Cehil’in  Efendimiz’in  (s.a.v) engin şefkati ve rahmeti sayesinde sahabe olma şerefine ermişlerdir.

         Allah insanı  “eşrefi  mahlukat’’ olarak  yaratmıştır. Peygamber Efendimiz, insana insan olduğu için değer vermiştir. Bize  de üstünlüğün takva ile olduğunu bildirmiştir. Hiçbir zümrenin, hiçbir ırkın, hiçbir milletin  birbirine üstünlüğü  olmadığını biz ondan öğrendik.

  Allah’ın ve O’nun şanlı elçisinin rahmeti hepimizin üzerine olsun. ‘‘Berat Kandili’’ inşallah ümmeti Muhammed’in beraatine vesile olsun.” dedi.

 

Geceye  Anasınıfı öğrencilerimiz  Kuran-ı Kerim okuma ve Oratoryo ile, 1. Sınıf Öğrencimiz Vedia  ATA   40 Yaşındasın  şiiriyle,  2. Sınıf  öğrencilerimiz  Mevlana gösterisiyle  katıldılar. En çok beğeniyi ise  3. Sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu  Hz. Hamza’nın  şehadeti  ve Vahşi’nin Müslüman oluşunu anlatan tiyatro aldı.  Gecemiz ödül töreniyle sona erdi.

 

Gecede  yaklaşık 160 öğrenci görev aldı. 74 öğrenci 40 Hadisi ezberledikleri için, 38 öğrenci salavat yarışmasındaki derecelerinden,  33 öğrenci okul içi bilgi yarışmasındaki üstün başarılarından, 21 öğrenci Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin yapmış olduğu sınavdaki derecelerinden, 9 öğrenci  Peygamberimize  mektup  ve şiir yarışmasındaki derecelerinden dolayı,6 öğrenci  Kuran-ı Kerim okumadaki derecelerinden dolayı,  6 öğrenci yardımseverlik konusunda okulumuzda farkındalık oluşturdukları için ödül aldılar. Toplamda ise  187 öğrenci  ödül aldı.

                 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde