23 Temmuz 2024

Ordu Üniversitesi'ne Ait Mini Kampüs Alanlarının Çehresi Değişiyor

  • PDF

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, mevcut durum incelemesi ve geleceğe bakış değerlendirmeleri kapsamında Ünye İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi, Ünye MYO ve Fatsa MYO'da incelemelerde bulundu.

Ünye İİBF Yeni Bir Görünüme Kavuşuyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; 8 bölüm ve 3 Yüksek Lisans Programında 3 binin üzerinde öğrencisi bulunan Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde ileriye dönük yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

11 Dönüm arazi üzerine inşa edilmiş 4 binadan oluşan Ünye İİBF'nin eski soğuk görüntüsünün kaybolacağı ve yeni bir görünüme kavuşacağının altını çizen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; ayrıca dersliklerin olduğu binada 350 kişi kapasiteli modern ve ferah bir görünüme sahip bir konferans salonu projesinin de hayata geçirileceğini belirtti. Salonun çelik konstrüksiyon basamaklı, akustik tavan ve duvar sistemiyle düzenlenmiş amfi salon şeklinde olacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yarılgaç; söyleşi, konferans, seminer ve panel gibi etkinliklerin yanı sıra dersler için de kullanılacağını dile getirdi.

Ünye MYO'da Yeni Modern Sınıflar Oluşturuluyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 2 program ile başladığı eğitim-öğretim faaliyetlerine 2014-2015 döneminde Bilgisayar Programcılığı Programı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, İnsan Kaynakları Yönetimi Programı, Lojistik Programı ve Elektronik Teknolojisi Programı olmak üzere toplam 5 program ile devam eden Ünye Meslek Yüksekokulu’ndaki gelişmeleri inceledi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç,1200 öğrencisi, 14 akademik personeli, 10 idari personeliyle 5000 m2 alanda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Ünye MYO'nun modern bir yapıya kavuşması adına yapılacak tadilatları değerlendirirken gelişim adına ileriye dönük planlamalar yaptı. 

Artan öğrenci sayısı da düşünülerek Ünye MYO'da 3 adet yeni modern sınıf oluşturularak öğrencilerin daha ferah ortamlarda eğitim görmesinin amaçlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, binaların Ordu Üniversitesi'ne yakışacak bir yapıya bürüneceğinin altını çizdi.

Fatsa MYO'ya ait gemide restorasyon işlemleri devam ediyor.

Sahil güvenlik komutanlığından hibe olarak alınarak Fatsa Meslek Yüksekokulu bünyesine katılan TCSG 124 gemisinin restorasyon ve bakım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Fatsa MYO'yu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, hem bir müze hem de uygulamalı eğitim alanı olarak kullanılacak olan gemideki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gemideki restorasyon ve bakım işleri kapsamında gemide bugüne kadar gelinen aşamada gemi üst ve dış yüzeyinin raspa işleminden sonra astar boyasının yapıldığı ve bundan sonraki aşamada ise 3 kat normal koruyucu boya ve ardından son kat boyasının atılacağı ifade edildi.

İşlemler esnasında geminin orijinal renklerinin korunacağı belirtilirken alt karina kısmı kırmızı renge, üst borda kısmı beyaz renge, gemi güverte yüzeylerinin ise açık gri renge boyanacağı; boyama işleminin ardından da geminin etrafına peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılacağı bilgisi verildi. Yapılan çalışmalarda geminin köprü üstü bölümüne mevcut güverte simülatörü entegre edilerek öğrencilerin gemi içerisinde simülatör destekli seyir eğitimi yapması sağlanacağı, gemi makinesinin ise çalışır duruma getirilerek Gemi Makineleri İşletme Bölümü öğrencilerinin gemi makine dairesinde uygulamalı eğitim görmeleri için düzenleneceği dile getirildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde