23 Temmuz 2024

“BÖLGEMİZ YATIRIMCILARI CEZBEDİYOR”

  • PDF

Albaraka Türk Katılım Bankası Fatsa Şubesi Müdürü Bedrettin ŞİMŞEK, Ordu’ya kazandırılan havalimanı ve çevre yollarının uzun dönemde bölge ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Ordu’ya kazandırılan bu projelerin yatırımcıları cezbederek bölgemize yatırım yapmaya teşvik ettiğini vurguladı.

Ordu ili ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulunan Şimşek, Albaraka Türk Bankası’nın Fatsa’ya ve Ordu’ya katma değer yaratan bir banka olduğunu kaydetti.

 “Fatsalıların desteğini bekliyoruz”

Fatsa’da kısa zaman önce şube açmış bir banka olarak geldiğimiz noktadan memnunuz diyen Bedrettin Şimşek; “ Albaraka Fatsa şubesi bir anlamda Fatsalıların bankasıdır. Çünkü Türkiye’de ki hiçbir kurum ve kuruluşta bu kadar çok Fatsalı yoktur. Bu şubeye yapılan yatırım, gösterilen teveccüh dolayısıyla Fatsa’ya gösteriliyor. Şu an 9 çalışanımız var. Bunun yedi tanesi Fatsalı iki tanesi Orduludur. Burası büyürse çalışan sayımız artar ve birçoğu yine buralı olur. Fatsa’ya ve Fatsalılara bu kadar fazla önem veren bir banka olarak; Fatsalıların da bankamıza desteklerini bekliyoruz.” dedi.

“Sıcak para piyasa içerisinde dönmüyor”

Ordu ilinde sıcak para var ancak bu para piyasa içerisinde dönmüyor diyen Şimşek; “ Ordu ili sıcak paranın fazla olduğu ancak bu paranın piyasa içerisinde dönmediği bir ildir. Bu yüzden vatandaşların refah düzeyi artmıyor. Kişiler nakit parasını ya yastık altında ya da bankalara yatırıyor ve bu bankalar da bu paraları şehir dışına aktarıyor. Ama bizim bankamızın bu bölgeye geri dönüşümü çok yüksek. Bankamız topladığı paranın daha fazlasını piyasaya kullandırıyor ve Fatsa’ya bir katma değer oluşturuyor.”dedi.

“Bölgemiz tercih ediliyor”

Özellikle turizme yönelik çalışmaların bu bölgeye çok büyük istihdam sağlayacağına da dikkat çeken Bedrettin Şimşek; “ Uzun dönemde turizme yönelik yatırımlar bölge ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayacaktır. Örneğin Arapça çalışmalarımdan dolayı birçok Arap vatandaş ile bağlantım oluyor. Birçoğu Türkiye’de yatırım düşünüyor. Ordu’ya havalimanı yapıldı, çevre yolu yapılıyor. Hızlı tren düşünülüyor. Bunlar yatırımcıları cezbediyor. Büyükşehir statüsünde olduğumuz için yurt dışından yatırım amaçlayanlar bu bölgeyi tercih ediyor” dedi.

Birçok sosyal aktivite ve sivil toplum kuruluşlarının da faaliyetlerinde sıkça yer alan Bedrettin Şimşek, sosyal bir insan olmaya her zaman önem gösterdiğini ifade etti.

Şimşek açıklamalarına şu sözlerle devam etti; “Hayatımın her evresinde sosyal bir insan olmayı benimsedim. İnsanlarla bir arada olmak, samimi tavırlar sergilemek beni her zaman mutlu etmiştir. 1990 yılında başka bir firmada çalışırken birçok mecmuada yazılarım çıkıyordu. 100’e yakın yazım yayınlandı. Ntv televizyon kanalında ekonomi bankası adı altında her gün canlı yayına çıkıyordum. Birçok kitap yazdım. Elimden geldiğinde her faaliyete katıldım. İnsanlarla güzel diyaloglar kurmayı hedefledim. Şimdi bu diyaloglarımı Fatsalı kardeşlerimle sürdürüyorum. Bu samimiyetin artmasını diliyor ve Fatsa halkının desteklerini bekliyorum” dedi.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde