23 Temmuz 2024

FATSALI UYSAL FARKINDALIK YARATTI

  • PDF

Fatsalı Girayhan Gazi Uysal , küçük yaşta evlendirilen ‘çocuk gelin’ vakalarına dikkat çekmek için kısa film hazırladı.

İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayan Uysal, internet ortamında yayınladığı ‘Her şey yaşında güzel’ isimli kısa filmini seyircilerin beğenisine sundu.

Çocuk gelin vakalarının ülkemizde çok sık yaşandığını ve bu konu üzerine farkındalık yaratmak için böyle bir video hazırladıklarını ifade eden Uysal, “ İlk olarak üniversiteden 8 arkadaş bir araya gelerek senaryoyu yazdık. Ardından profesyonel ekipman ve oyuncularla birlikte kısa filmimizi oluşturduk. Bu filmin hazırlanma süreci bizleri maliyet olarak birazcık zorlasa da iyi bir iş ortaya çıkardığımızı düşünüyoruz” dedi.

Gazetemize özel açıklamalarını sürdüren Uysal; “Bu filmimizde küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarının yaşadıkları tramvaları, çocukluklarını tam yaşayamamalarını, hayatlarına normal devam edememelerini, baskı ve ölüme kadar giden psikolojik durumlarını ortaya koymaya çalıştık” dedi.

Bu tür çalışmalarla topluma ve ilçemize katkı sağlamaya devam edeceğim. Türkiye'de birçok sorun ve dikkat çekilmesi gereken birçok konu var diyen Uysal; “Çocuk gelin konusu bunlardan biriydi ve sizlerin de sayesinde bu konuya biraz olsun ilgiyi ve alakayı arttırdık. Bundan sonraki zamanlarda her ne konuda olursa olsun elimden geleni, memleketim için yapmak isterim. Akımda ileriye dönük projeler var. Bunları da zamanla sizlerle paylaşacağım” diye konuştu.

Fatsa özlemini ve Fatsa Sevdasını her an yüreğinde hissettiğini ve sanata olan ilgisini de sözlerine ekleyen Uysal; “Öncelikle profesyonel şekilde keman çalan biri olarak eğitim sürecim boyunca sanata olan ilgimi hiçbir zaman yitirmedim. Şunu da eklemeliyim ki bir Fatsalı olarak, ne kadar güzel bir coğrafyada yaşadığımızın farkına varmamız gerekiyor. İstanbul’a ilk gittiğim sene Fatsa’nın ne kadar yeşil ve doğal güzelliklere sahip olan bir yer olduğunun farkına vardım. Sonra insanların birbirine saygısının olduğunun, İstanbul’da o, bu, şu diye ayrımcılık varken; Fatsa’da bunların bahsini bile duymamıştım. Fatsalıyım deyince insanlardan hep saygı gördüm, bunun için büyüklerime teşekkür ederim. Biraz başarılı olduysam bu ailemin büyük katkıları ve fedakarlığı ile olmuştur. Üzerimde emeği geçen bütün büyüklerimin ellerinden öperim, hepsinden Allah razı olsun” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Youtube’ye “Her şey Yaşında Güzel” yazarak videoyu izleyebilirsiniz diyen Uysal, “#herseyyasindaguzel hash tag 'inden video ile ilgili yorumlarınızı yapabilirsiniz”dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde