23 Temmuz 2024

“FATSA’DA OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ALMAYAN ÖĞRENCİ KALMAYACAK”

  • PDF

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2014 – 2015 yılı 4-5 yaş grubunda okullaşma oranları ilçeler bazında çıkartılarak, genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Fatsa Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan AKYOL başkanlığında yapılan toplantıya Anaokulu Müdürleri ve Uygulama Sınıfı ile Ana sınıfı bulunan okul müdürleri katıldı.

Bu yıl çok iddialıyız diyen Ramazan AKYOL Fatsa’da okul öncesi eğitim almayan hiçbir öğrenci kalmamasını amaç edindiklerini ifade etti.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Fatsa Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan AKYOL; “ 15 Temmuz 2015 tarihinde göreve başladığımda ilk çalışmalarımızdan bir tanesi okul öncesi okullaştırma ile ilgili olmuştu. Okul öncesi eğitimini, sağlıklı, düzenli yapan bir öğrenci diğer eğitim kademelerinde de başarılı oluyor. Bu gereksinimlere dayanarak yoğun bir çalışma temposuna girdik. Geçen sene biz Fatsa’da okul öncesi okullaşma oranında %78 gibi oranında başarı sağladık. Bunlar bir takım başarısıdır. Bu sene de hedefimiz bu oranın üzerine çıkmaktır. Birinci sınıfa başlayan öğrencilerimizin okul öncesi eğitimlerini görmüş olmalarını istiyoruz. Bu konulara ilişkin ciddi kararlar alındı. İkili öğretime geçildi. Yardıma muhtaç öğrencileri de kontenjandan faydalanarak anaokulundan yararlanmaları sağlandı. Muhtaç öğrencilerimize ücretsiz kontenjan açıldı. Haziran ayımızın üçüncü haftası kayıtlarımız başlayacaktır. Fatsa’da okul öncesi eğitim almayan öğrenci kalmayacak” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde