23 Temmuz 2024

“KASAPLAR OLARAK ENDİŞELİYİZ”

  • PDF

Fatsa Kasaplar ve Celepler Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Gülmez, kırmızı et fiyatlarının önümüzdeki günlerde giderek artacağını belirterek, “kasaplar olarak bu piyasalarda ki belirsizlik bizlere endişe veriyor” dedi.

Piyasadaki ekonomik dengesizliğin et fiyatlarını da etkilediğini vurgulayan Şükrü Gülmez; “Kırmızı et fiyatları şu anda oldukça yüksek. Vatandaşların ise alım gücü düşük. Eskiden yaz aylarında düğün yapan bir aile 100 kg kırmızı et alırken, şimdilerde fiyatların yüksek olmasından ötürü 25 kg ile yetinmek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.

“Kasaplar olarak endişeliyiz”

Et fiyatlarının önümüzdeki günlerde daha da yükselişe geçeceğini düşünüyoruz diyen Gülmez, Kasap esnafı olarak endişelerimiz var” diye konuştu.

“Seçim sonrası koalisyon hükümeti kurulacak mı kurulmayacak mı derken piyasada önümüzü göremiyoruz. Daha önce üreticiye sıfır faizli kredi verilmesinin ardından ülkeye ithal et getirilmiş ve üretici büyük zarara uğratılmıştı. Aynı durumları tekrardan yaşamak istemiyoruz. Hükümetteki belirsizlik ne kadar da sürer bilemiyoruz. Her geçen gün kırmızı et fiyatları yükseldiği için kasaplar olarak endişeliyiz. Kasap esnafları olarak ayakta durmakta güçlük çekiyoruz. Piyasada çok büyük bir dengesizlik var” dedi.

“Hayvancılığa Destek Verilmelidir”

Hayvancılıkla uğraşan üreticilerin zorlu koşullar nedeniyle her geçen gün azaldığına da vurgu yapan Fatsa Kasaplar ve Celepler Derneği Başkanı Mehmet Şükrü Gülmez: “Bir hayvanın bakımı bile çok maliyetli. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız, maliyeti kurtarmayınca zarara uğruyorlar. Bu nedenle hayvancılık giderek azalıyor. Bu da bizim sektöre olumsuz bir şekilde yansıyor. Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizi her zaman desteklemek gerekiyor. Hayvancılık sektörü gün geçtikçe aşağı seviyelere iniyor. Bunun sebebi de ithal hayvanların piyasaya girmesidir. Piyasanın düzelmesini bekliyoruz” dedi.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde