23 Temmuz 2024

SAHTE ÇEKLERE DİKKAT

  • PDF

Son günlerde otomobil sektöründe sıkça rastlanmaya başlayan büyük meblağlı sahte çekler oto galericileri mağdur etmeye devam ediyor.

Sahte çekler ile zaman zaman dolandırıldıklarını belirten galericiler, çek karşılığı yapılan satışlarda satıcıların bilinçli davranmalarını öneriyor.

Otomobil piyasasında sahte çekle dolandırıcılık yapanlarının sayısının son günlerde giderek artığını ifade eden Dayı Yeğen Otomotiv ortaklarından Erdal Dirhemsiz; “Şu anda otomobil piyasasında sahte çekler çok fazla dönmeye başladı. Genellikle 10 bin liranın üzerindeki tutarlarda sahte çekle karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

“Satıcılara bilinçli davranmalarını öneriyorum”

Son günlerde yaptığımız çek karşılığı satışlardan üç dört tanesinde sahte çekle karşılaştık diyen Dirhemsiz; “ Bu çeklerin sahte olduğunu ilk başlarda anlamak oldukça zor. Bu gibi durumlarda hiçbir hak talep edemiyoruz. Sahte çekler en çok otomobil sektöründe ortaya çıkmaya başladı. Ben çek karşılığı yapılan satışlarda satıcıların daha bilinçli davranmalarını öneriyorum. Sattıkları araçlara çek tahsil gününe kadar rehin koymalarını öneriyorum. Ayrıca çekleri banka şube memurlarına iyice araştırtabilirler” dedi.

Otomobil sektöründe şu anda bir durgunluğun olduğunu da belirten Erdal Dirhemsiz; “ Son günlerinde piyasada bir durgunluk var. Özellikle ticari araç alımları tamamen durdu. Vatandaş önünü göremiyor ve tedirgin. Tabi ki oto galericiler olarak piyasanın canlanması tek beklentimizdir” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde