23 Temmuz 2024

Ekonomist Dr. Halit Suiçmez gazetemizi ziyaret etti

  • PDF

Karadeniz turuna çıkan Ekonomist Dr. Halit Suiçmez Trabzon ve Ordu’da konferanslar vererek, ziyaret amaçlı memleketi Fatsa’ya geldi.

Ekonomist Dr. Halit SUİÇMEZ gazetemizi ziyaret ederek, gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi verdi.

12 tane bilimsel araştırma kitabı, 55 makale ve 2 tane edebiyat alanında yayımlanmış eseri olan Suiçmez; önümüzdeki sene Ordu ve çevre ilçelerin kalkınması ve büyümesi noktasında neler yapılabileceğinin ortaya konulması kapsamında konferans vereceklerinin müjdesini verdi.

“Etkinliklerimiz devam edecek”

10 Haziran 2015 tarihinde Ankara’dan Trabzon’a geldik. Trabzon’da Ruhi Türk Yılmaz Sanat Evi’nde etkinlik vardı, ona katıldık diyerek açıklamalarını sürdüren Suiçmez; “ Trabzon’da 65 yıldır çıkan Kıyı Dergisi 5 yıldır Karadeniz bölgesinde öykü, şiir ödülleri gibi ödüller veriyor. Orada şair ve yazar Ruhi Türk Yılmaz konuşmalar yaptı. Ben ve benim gibi yazarlar da konuşmalar yaptı. Kıyı dergisinin Karadeniz bölgesindeki önemini anlattım. Bu bölgede sanat ve kültürün aşkla nabzını tutan bir dergi olduğundan bahsettim. Başında şair ve yazar, öğretim üyesi Ahmet Özer var. Ayrıca Trabzon’dan çıkmış yazarları, şairleri, düşünürleri andık. Sabahattin Eyüboğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Sunay Akın, Nihat Genç, gibi önemli isimleri andık. Her sene bu etkinliğin devam etmesi kararlaştırıldı. Aynı zamanda bizim de uygun gördüğümüz bir zamanda Trabzon’daki bu sanat evinde bilim ve sanat dalında bir etkinlik yapabileceğimizi söylediler” dedi.

“Sanayicilerimizle bir araya geldik”

16 Haziran Salı günü Ordu Sanayi İl Müdürlüğü’nde Ordu Valiliği Konferans salonunda Ordulu sanayicilere yönelik Ordu bölgesinin gelişme ve kalkınma politikasına yönelik bir etkinlik yaptık diyen Suiçmez; “Etkinlikte ben konferans verdim. Bu konferansa Ordu Sanayi İl Müdürlüğü ve KOSGEB’in çalışanları ve üniversitelilerden katılım oldu. Bu konferanstan sonra, bu konular çok önemli denilerek önümüzdeki yıl Nisan ayında büyük bir panel şeklinde tekrarlayalım denildi. Ben de bunu memleketimize katkı anlamında sevinerek karşıladım. İlerleyen günlerde yapacağımız böyle büyük bir panele Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yetkililerini de davet edelim dedim. Fatsa’yı da davet etmemiz gerektiğini bildirdim” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde