23 Temmuz 2024

İkizce’de 2 Bin Kişiyle İftar Açıldı…

  • PDF

RAMAZAN’IN BEREKETİ BİRLİKTE PAYLAŞILDI…

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği sokak iftarlarının ikincisi İkizce ilçesinde yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan programda, İkizce Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar masalarında yüzlerce vatandaş aynı sofrada iftar açtı. İkizce Kaymakamı Cihan Kayaalp, İkizce İlçe Belediye Başkanı Bahri Söğüt, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl ve İlçe Başkanlarının da katıldıkları iftar programı tasavvuf dinletisi ile başladı. Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan’ın konuk olarak katıldığı sohbet programı ile devam eden programda, Başkan Enver Yılmaz iftar sonrası bir konuşma yaptı.

İkizcelilere seslenen Başkan Yılmaz, “Ordu, büyükşehir olmadan önce İkizce ilçemiz, İl Özel İdaresinden, Valilikten aldığı para yıl itibariyle, 500 bin lira civarındayken Büyükşehir olduktan sonra sadece 2015 yılında İkizce İlçesi’nde bizim yola harcayacağımız para tam 15 milyon lira” diye konuştu. 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada şunları söyledi;

 

Geçtiğimiz yıl başlattığımız Büyükşehir olma süreciyle ilçeler de yapmış olduğumuz açık hava iftar programlarımızın bu yıl 2.’sini İkizce de gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 2 binin üzerindeki hemşerilerimizle bu güzel mekân İkizce’de, sizlerle beraber iftar yapmanın heyecanını mutluluğunu bizlere yaşattınız. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlere gönülden teşekkür ediyorum.

 

2015 YILINDA YOL İÇİN 15 MİLYON LİRA HARCANDI…

Yoğunoluk’tan başladık, Kaynartaş, Devecik ve Şenbolluk mahallemize gittik. Yapmış olduğumuz çalışmaları, köprüleri, menfezleri, yolları söz verdiğimiz gibi yerinde inceleme imkanımız oldu. İkizce ilçemiz Büyükşehir olmadan önce İl Özel İdaresinden, Valilikten aldığı para yıl itibariyle, 500 bin lira civarındayken Büyükşehir olduktan sonra sadece 2015 yılında İkizce İlçesi’nde bizim yola harcayacağımız para tam 15 milyon lira, yapılan hizmetleri yerinde görmek suretiyle nasıl hemşerilerimizin menfaatlerine harcandığını gördük ve onur duyduk. Söz verdiğimiz gibi Şenbolluk yolumuzu sıcak asfalt yapacağız dedik, tüm alt yapısını bitirdik. Çok kısa bir süre içerisinde inşallah asfalt dökmeye başlayacağız. Yine söz verdiğimiz gibi Yoğunoluk’tan itibaren yollarımızı su ile birlikte yapacağımızı söyledik. Hızlı bir şekilde yapmaya başladık, devam ediyoruz. Devecik yolumuza başlayacağımızı söyledik. Başladık, kısım kısım devam ediyoruz.

SU İÇİN VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ…

Su ile ilgili sözümüz vardı geçtiğimiz yıl, kuraklık yaşamayla yüz yüzeydik. Su alma yapısını hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Sadece geçen yıl Büyükşehir iktidarımızın 3. ayında tam 2 milyon lira masraf yapmak suretiyle İkizce ilçemizin şehir merkezimizin ve Yoğunlukla birlikte tüm mahallelerimizin suyuna neşter vurduk. Şu an 2 mahallede hafif ölçekli su sorunu var inşallah söz verdiğimiz gibi 2 yıllık süre içinde de o su meselesini de çözmüş olacağız. Yine İkizce ilçemize su arıtmayla ilgili sözümüz vardı. Arıtma son aşamasına geldi. İhalesi yapıldı. Kaynaklarımızı aktardık. Artık tüm İkizce’li kardeşlerimiz, mahalleleriyle birlikte gönül rahatlığıyla sağlıklı bir şekilde arıtmadan çıkan suyu içme imkanına kavuşmuş olacak, bunun da müjdesini sizlerle paylaşıyorum.

SENTETİK SAHANIN İHALESİ YAPILDI. KISA SÜREDE TAMAMLANACAK…

Programa aldırmıştık, ihalesini yaptık ve yüklenici firma da teslim aldı. Standartlara uygun bir sentetik sahayı tribünleriyle birlikte inşallah çok kısa bir süre içerisinde 3 ya da 5 aylık bir süre içerisinde İkizce’li gençlerimize bölge insanımızın sportif faaliyetlerine sunmuş olacağız. Sporla ilgi verdiğimiz sözü de böylelikle tutmuş olduk.

Bu meydana ilave olarak hemen ileride sağda derenin kenarında yapmamız gereken bir park bahçe oyun alanı var idi. Onunda ihalesine çıktık. Yakın bir zamanda sizler zaten çalışmaları görürsünüz.

18 DERSLİKLİ BİR İMAM-HATİP LİSESİNİ PROGRAMA ALDIRDIK…

Bizim görev alanımızda değil ama arkadaşlarımız ısrar etti. Burada bir İmam-Hatip lisesinin olmadığını, yatırım programına da devletimiz hükumetimiz tarafından bu dönem alınamadığını söylediler. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak İkizce İlçemize 18 derslikli bir İmam-Hatip lisesini programa aldırdık. Allah izin verirse 1 aylık kısa bir süre içerisinde ihalesini gerçekleştiriyoruz ve İkizce’li kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Peki, biz sizden ne istiyoruz? Biz sizden hiçbir şey istemiyoruz, biz sizden dua istiyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde