23 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu; “Yardım ve İyilikten Hiçbir Zaman Uzak Kalmamamız Lazım”

  • PDF

 Vali İrfan Balkanlıoğlu, Atlaş TV’de Ramazan ayı boyunca her akşam iftar öncesinde yayınlanan “Şehr-i Ramazan” programının konuğu oldu.

 Programın sunucusu Mustafa Yaşar ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Ramazan ayı için belirlediği “Vakit İyilik Vakti”  teması üzerine söyleşide bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl için belirlediği “Vakit İyilik Vakti” temasının Ramazan ayının dokusuna uygun olduğunu belirterek, “Zaten Ramazan ayının sayısız hikmetleri arasında iyilik yapmak, yardım yapmak vardır. İnsan olarak, iyiliğe, rahmete, merhamete muhtacız. Allah’ın rahmetine ve merhametine muhtacız. Hangi makam ve mevkide olursanız olun, konumunuz, yeriniz ne olursa olsun, her zaman Allah’ın yardımına ve merhametine ihtiyacımız var. İyilik yap, rahmet ve merhametle davran, mağdur insanları, fakirleri, düşkünleri, acizleri, yolda kalmışları, özellikle hısım akrabadan mağdur olanları, komşularınızı düşünün ve elinizdeki imkanları onlarla paylaşın anlamına geliyor” dedi.

  “Yardım ve İyilikten Hiçbir Zaman Uzak Kalmamamız Lazım”

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof.Dr.Mehmet Öz’ün ‘Eğer uzun yaşamak istiyorsanız başkalarına yardım edin’ sözünü hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, “Yapılan yardım, yardım ettiğiniz insanlardan daha çok, size fayda sağlıyor. ‘Ben bir insanım, elimde imkanlarım var, bunu ihtiyacı olanlarla paylaşıyorum’ diyerek, siz mutlu oluyorsunuz. Stresten sıkıntıdan uzak kalıyorsunuz. Ve vicdanen müsterih oluyorsunuz. Bu şekilde işe yarama psikolojisi, insanı müsterih kılıyor, mutlu kılıyor. Dolaysıyla yardım ve iyilikte hiçbir zaman uzak kalmamamız lazım” diye konuştu.

 Ramazan ayının ulviyetine uygun şekilde geçirilmesi dileğinde bulunan Vali Balkanlıoğlu,  “11 ayın sultanı Ramazan ayının, bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Ordulu hemşerilerimizin ve tüm Müslümanların huzurlu bir Ramazan ayı geçirmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.  Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde