23 Temmuz 2024

AYBASTI’NIN YOL VE SU SORUNU ORTADAN KALKIYOR…

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iftar programları devam ediyor. “Birlikte Aynı Sofrada Buluşuyoruz” sloganı ile organize edilen sokak iftarlarının dördüncüsü Aybastı ilçesinde gerçekleştirildi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan programda, Aybastı İmam-Hatip Lisesi bahçesinde kurulan iftar masalarında vatandaşlar aynı sofrada iftar yaptı. İftar programı, Ordu Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterileriyle başladı. Ardından tasavvuf dinletisi ve sohbet programı ile devam etti.

İFTARA 2200 KİŞİ KATILDI…

 

İftar programı öncesinde Aybastı ilçesinde incelemelerde bulunan Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ve 2200 Aybastılının katıldığı iftar programına yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Başkan Enver Yılmaz yaptığı konuşmada; “Aybastı’da Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu yol, su ve kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceleme imkanına sahip olduk. En son Perşembe Yaylası’na da gitmek suretiyle yayla çevresinde yapacağımız peyzaj çalışmalarını yakından inceledik” dedi.

Yayla şenliklerinin 909.sunun Büyükşehir Belediyesi ve Aybastı Belediyesi ile birlikte düzenleneceğini belirten Başkan Yılmaz, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden daha eski ve köklü bir geçmişe sahip olan Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nin bu yıl 909.sunu gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonu Aybastı Belediyemizle birlikte organize edeceğiz. Böylesine tarihi bir geçmişe sahip olan Aybastı, ayrıca bir kültür merkezidir.

Biz sadece bu yıl Aybastı’nın yolu için 12 milyon lira, Aybastı’nın suyu için de tam 4,5 milyon liralık bütçe ayırdık. Çalışmalar da hızlı bir şekilde başladı. Ordu, Büyükşehir Belediyesi olmadan önce Aybastı ilçemize Ordu İl Özel İdaresi’nden gelen kaynak 800 bin liraymış. 800 bin lira para ile Aybastı’nın suyu, yolu ve diğer hizmetleri yapılacaktı. Halbuki büyükşehir olduktan sonra öncelikle ulaşım alanında sıcak asfalt projesini hızlı bir şekilde başlattık, devam ettik. Bugün de gezmeye başladık. İnşallah yakın bir süre içerisinde sıcak asfalt dökülecek. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl sadece 4,5 milyon lira suya harcadık. Aybastımızın suyu, arıtmadan geçmeden akıyordu. Seçim öncesi ihalesini yaptık. Müteahhit firma işe başladı. Bugün biz de bizzat arıtmaya gitmek suretiyle yapılan çalışmaları inceledik. Allah izin verirse, Eylül ayından itibaren Aybastı ilçemiz 1,5 milyon liraya yapmış olduğumuz arıtma tesisiyle tamamen arıtılmış, hijyenik bir suya kavuşmuş olacak.

Biz Aybastı’yı seviyoruz. Değerli Belediye Başkanımız İzzet Bey’le beraber Aybastımızın yerel ölçekli kalkınması konusunda elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz. Kültür merkeziyle ilgili süreçte sorun yok. İhaleye çıktık gününü bekliyoruz.

İftar sonrası Başkan Enver Yılmaz, Aybastılı muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde