23 Temmuz 2024

ETEM KİBAR’A ÖNEMLİ GÖREV

  • PDF

Fındıkta hasat sezonu yaklaşırken piyasalarda en çok konuşulan konu yeni sezon fındık fiyatları oluyor.

Her kurumdan farklı bir rekolte duyan üretici fiyatlarda ki ani düşüşün şokunu yaşamaya devam ediyor.

 Fındık üreticileri en gerçekçi rekolteyi kendi kuruluşu olan Türkiye Ziraat odaları birliğinin yapacağı çalışma sonucunda ortaya çıkacağını düşünüyor.

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği fındıkta rekolte çalışmaları için 4 kişilik bir komisyon oluşturdu.

Fatsa Ziraat Odası başkanı Ziraat Müh. İbrahim Ethem Kibar’ında görev aldığı komisyon, Fındıkta ki gerçek rekolteyi ve fındık bahçelerinde gözüken yoğun külleme hastalığının rekolte ye etkisini tespit edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar :” Fındıkta Rekolte tespiti için kurulan komisyonla birlikte 27 Haziran Tarihinde Artvin ilimizin Borçka ilçesinden çalışmalara başladık. 15 gün sürecek çalışmalarımızda 16 ilimizin 130 ilçesini büyük bir titizlikle sürdüreceğiz. Birçok kurum kendi menfaatlerine uygun rekolteler açıkladı ve bu rekoltelerin gerçeklik payını önümüzdeki günlerde Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz açıklayacaktır. Fındıkta en sağlıklı rekolte çalışmasının Temmuz ayı başında yapılması gerektiğini söyleyen Kibar ; Bu yıl mevsimsel değişimlerden fındıklarımızda Haziran ayı dökümler in geciktiğini ve çok yoğun olarak külleme hastalığının gözüktüğünü bununda rekolteye ciddi etkisinin olacağını söyleyerek Rekolte açıklayan kurumların hiçbiri bunları hesap etmemiştir dedi.

Fındıkta Rekolte çalışmalarına böyle tecrübeli bir ekiple görev almaktan dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen Kibar ; “En gerçekçi rekolteyi her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz bu çalışmalar sonucunda açıklayacaktır” dedi. Prof. Dr. Turan Karadeniz'in Komisyon Başkanlığı yaptığı ekibin 4 kişilik listesi şu isimlerden oluşuyor. Ordu Üniv. Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ordu Ziraat Müh. Odası başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Musa İsler, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Ziraat Müh. İbrahim Ethem Kibar, Altınordu Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanı Ziraat Teknikeri Temel Kotan.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde