23 Temmuz 2024

Fındığın enerjisi, İtalyanlara horon oynattı

  • PDF

Fındık Tanıtım Grubu, Expo Milano’da gövde gösterisi yaptı

Fındığın enerjisi, İtalyanlara horon oynattı

İFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, Fındık Tanıtım Gurubu’nun Expo Milano 2015’te yaptığı tanıtım çalışmaları ve Karadeniz’in simgesi horon ekibinin gösterisinin büyük beğeni topladığını ve bugüne kadar yapılan etkinlikler arasında ‘en mükemmeli’ olarak değerlendirildiğini söyledi.

Dünyanın en prestijli ve kapsamlı organizasyonu olan ve bu yıl İtalya’da düzenlenen Expo Milano’da Karadeniz rüzgarı esti. Türkiye’yi ve Türk fındığını tanıtmak için tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenleyen Fındık Tanıtım Grubu (FTG), Expo Milano’da tüm dikkatleri üzerine çekti. Bir taraftan açtığı stand ile ziyaretçilere fındık ve fındıklı ürünler ikram eden FTG’nin, Milano’ya götürdüğü “Horon” ekibinin gösterileri izleyenleri büyüledi.

İtalya’nın Milano kentinde, 01 Mayıs – 31 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 145 ülkenin katıldığı Expo Milano fuarında Türkiye’yi temsil eden Fındık Tanıtım Grubu adeta gövde gösterisi yaptı. Ülke tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla 15-30 Haziran tarihleri arasında açtığı stand ile ziyaretçilere fındık ve ürünlerini tanıtan FTG, ayrıca Karadeniz bölgesinin kültürünü de Milano’ya taşıdı.

İtalyanlar önce fındık yedi, ardından horon tepti…

Fuarda FTG tarafından organize edilen etkinlikler çerçevesinde, Karadeniz bölgesinden bir halk oyunları ekibi İtalya’ya götürülerek, Türkiye pavilyonunda yöresel danslardan örnekler sundular. Çoğunluğu İtalyanların oluşturduğu ziyaretçilerden büyük alkış toplayan gösteriler, Türkiye pavilyonunu fuarın ilgi odağı haline getirdi. Ziyaretçilerin de zaman zaman halk oyunları ekibine eşlik etmesi renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, Expo Milano 2015’in beslenme, sağlık, sürdürülebilirlik, teknolojik yenilikler ve girişimler için küresel platformların oluşturulması misyonunu üstlendiğine dikkat çekerek, “Yaptığımız tanıtım çalışmaları ve Karadeniz’in simgesi horon ekibinin gösterisi, 1 milyon metrekarelik fuar alanı, 280.000 metrekarelik yeşil alanın dışında, 20.000 kişiyi ağırlayabilen göl meydanına sahip olan Expo Milano 2015’te bugüne kadar yapılan etkinlikler arasında ‘en mükemmeli’ olarak değerlendirilerek damgasını vurdu” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde