23 Temmuz 2024

EROL YEREBASMAZ VERDİ VERİŞTİRDİ “Helal olsun sözünün eriymiş”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Belediye Meclis Üyesi Erol YEREBASMAZ, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN’a sert tepki gösterdi.          

Ankara’nın parsel parsel satışından cesaret alan belediyelerde kendi çaplarında şehirlerini taksit taksit satmaya devam ediyorlar diyerek tepkisini dile getiren Yerebasmaz; “10 yıl+15 aydan beride ilçemiz aynı yönetim elinde güle oynaya satılmaktadır” dedi.   

Gazetemize özel yaptığı açıklamalarda; “Hani geçen yılın sonunda söylediği, Fatsa Belediyesinin satılacak neyi varsa satacağım demişti ya, helal olsun sözünün eriymiş! Belediyenin işyerlerini ve arsalarını sattıktan sonra şimdi de altı adet iş makinesini toptan satılığa çıkarttı. İhale 02 Temmuz 2015 günü beşer dakika arayla şöyle yapılacaktır: “1- Birinci makinenin satış saati: 14.00, 2-İkinci makinenin satış saati :14.05, 3-Üçüncü makinenin satış saati:14.10, 4-Dördüncü makinenin satış saati:14.15, 5- Beşinci makinenin satış saati; 14.20 , 6-Altıncı makinenin satış saati:14.25” dedi.

“Satış konusunda çok deneyimli”

Belediye başkanımız satış konusunda o kadar deneyim kazanmış ki her beş dakikada bir iş makinesi, 30 dakikada altı adet iş makinesi satabilecek kadar hızlı diyen Yerebasmaz; “Fatsa Belediye Başkanı borç miktarını açıklayacak ve masrafsız ”Kent Konseyini” kuracak kadar da yavaş. Hizmetlerde de yavaş diyeceğim ama ortada yavaş da olsa hizmet yok ki. İş makinelerinin ihale ilanında bir tanesi hariç beş tanesinin modelleri yazılmış. Bir tanesinin modeli yazılmamış, beş tanesi de kendi dönemlerinde alınmamış. Model yıllarına göre iş makinelerini Fatsa’ya kazandıran belediye başkanlarının hepsi rahmetli olmuş. Biri merhum Nazmiye KOMİTOĞLU, biri Merhum Mazhar YEREBASMAZ, biri merhum İhsan TOPALOĞLU ve ikisi merhum Mustafa ÇAMAŞ döneminde alınmıştır. Evet, makinelerin bir kısmı ekonomik ömrünü tamamlamış olabilir, satılabilir ancak yerine yenilerini almaktır esas olan. Belediyeyi ticari bir kuruluş gibi yönetmek ve sonuçta her şeyi ile sıfırlamak değildir” dedi.

“Audi marka aracını sat!”

Bu satışları adeta rahmetli başkanların isimlerini hafızalardan silmek için yapıyorlar gibi şeklinde açıklamalarda bulunan Yerebasmaz; “Bu makineleri satınca bu işleri de yandaşlarına hizmet alımı yoluyla yaptıracaklar ve o sırada doğru veya yanlış az ya da çok akçeli işler konuşulacaktır. Belediye battıkça yandaşlar kazanacaktır. Batırılan ve yok edilen Fatsa halkının parası ile malı, batıran ustalık döneminin belediye başkanı! İlla bir şeyler satacaksan toplumun geneline hizmet eden iş makineleri yerine sadece sana hizmet eden Audi marka makam aracını en önceden satsaydın ya” diye konuştu

“Esas mesleğin pazarlamacılık olmalıymış”

Başkasının edindiği malları satmak kolay değil mi? diyerek serzenişte bulunan Yerebasmaz; “Senin esas mesleğin pazarlamacılık olmalıymış. Halk sana bu işlerden anlar diye oy verdi ama senin yerel yönetimden hiç anlamadığın ortada. Anlasaydın yaptığın asfalt 1,5-2 senede yok olmazdı, Fatsa Belediyesi açıklanamayacak kadar borç batağına saplanmazdı. Hiç olmazsa satmadan önce Kayaca mahallesindeki dört ayı aşkın heyelan olan bir menfezi yapsan da mahalleli ile bizde faydalansaydık! Kaldı ki o mahallede senin partinde yönetim kurulu üyesi olanda oturuyor. Hiç olmazsa onun hatırına yapsaydın! Hizmet yapıyoruz, projelerimiz bunlar diye resim çektirmeye benzemiyor bu işler” dedi.

“Organize Sanayi Bölgesi’nin yolu öncelik olmalıydı”

Organize sanayi bölgesinin karayolundan ve hemen köprü çıkışından doksan derece dönüş açılı bir yolu var, DSİ’nin yaptığı duvarların yanına büyükşehir belediyesinin yapacağı peyzajdan önce 3000 kişi çalışan organize sanayi sitesinin yolu önceliğiniz olmalıdır diyen Yerebasmaz; “Bu yolun yapılması için Allah korusun bir trafik felaketi mi bekliyorsunuz?  34 yıl önce yapılmış imar yollarını daha da genişletmek yerine, imar tadilatıyla yolu kaldırmak mıdır belediyenin görevi? Bu imar değişikliğinin çok kokusu çıkacaktır haberiniz olsun. Ağababaların bunların kökü bereketsiz demişti, asıl bereketsiz ve mirasyedi olanlar kim, Fatsa kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

 “Satılacaklar sıralamasında şimdi sıraya ne girdi? “   

Açıklamalarına devam eden Yerebasmaz; “2014 Aralık ayında Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, borç yükünü azaltmak için imarı yapılmış bütün arsaları satılacağını söyleyerek“Belediye’nin satılabilir ne kadar mülkü varsa satacağız. Bunları kesinlikle kaynak olarak bütçemize ekleyeceğiz” demişti. Belediye iş hanındaki işyerleri ve arsalardan sonra sıra iş makinelerine mi geldi? Satılacaklar sıralamasında şimdi sıraya ne girdi? Sattıklarınla ne gibi hizmetler yaptın, bunları açıklar mısın? Mart ayında verdiğimiz soru önergelerinin yanıtları 2023’de mi verilecek? Bu gidişle sen artık Fatsa’da satıştan sorumlu belediye başkanı olarak anılacaksın ve şimdi yanında olanlarda ileride seni suçlayacaktır haberin olsun. Yeni belediye binası yapacağız diyorsun bence Fatsa’nın yeni binaya değil, yeni bir başkana ihtiyacı var. Fatsa Belediyesinin durumu üç aşağı beş yukarı bellide, sonraki satılacakların durumundan bir haber var mı?

Aynı basın toplantısında “Büyükşehir Ordumuz için önemli bir fırsattır” şeklinde beyanın olmuştu. Fırsat bütün hizmet bedellerinin zamlanması mıydı, çöken asfaltların katılım bedelimiydi, dükkan sahibi ve seyyar esnafı bile canından bezdiren baskılar mıydı yoksa işlevini yitirmiş bir belediyemiydi? Ben on beş aydan beri hizmet olarak sadece “İhtisas Zabıta” gördüm, başka fırsat ve hizmet gören varsa ortaya çıksın” diyerek açıklamalarına son verdi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde