23 Temmuz 2024

FATSA SOKAKLARI SURİYELİ SATICILARLA DOLDU

  • PDF

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyelilere son günlerde Fatsa sokaklarında sıkça rastlar olduk.

Dilenerek veya mendil satarak geçimlerini sağlamaya çalışan Suriyelilerin büyük bir çoğunluğu sahil ve parklara kurdukları çadırlarda yaşıyor.

Sığınmacılardan bazıları trafik akışının yoğun olduğu caddeleri adeta mesken edinerek, trafik sinyalizasyonlarına aldırış etmeden sürücülere; ‘Suriye Suriye’ diyerek para almaya çalışıyorlar.

Hamile kadınların, yaşları 5 ile 12 arasında değişen çocukların ise ayrı güzergahta hem kendilerinin hem de sürücülerin can güvenliklerini tehlikeye attıkları dikkat çekerken, ailelerden bazılarının ise ağaçlık bölgelerde gözetmenlik yaptıkları dikkat çekiyor.

“Suriye’nin savaşı ocağımızı yıktı

Şehir merkezi Kavlan ağacı mevkiinde dikkat çeken Suriyeli bir çocuk sığınmacı ise, “ Suriye’nin savaşı ocağımızı yıktı, Allah Rızası için bir yardım” yazılı pankartı ile mendil satarak maddi kazanç elde etmeye çalışıyor.

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındıklarını söyleyen çocuk sığınmacı; “ Ülkemizde savaş çıktı ve zor günler geçirdik. Daha sonra çareyi Türkiye’ye sığınmakta bulduk. Kısa bir süre önce ise babam bizi buraya getirdi. Annem, babam ve kardeşlerimle birlikte çadırda yaşıyoruz. Mendil satarak para kazıyorum. Kazandığımız paralar ile de battaniye ve yiyecek alıyoruz. Buradaki insanlar bize yardım ediyorlar. Ekmek yok, ev yok, para yok. Havalar yağmurlu ve üşüyoruz. Ama başka çaremiz de yok” diye konuşarak içinde bulundukları durumu özetledi.

Küçük sığınmacıya yardım etmek isteyen vatandaş ve esnaflar yemek ve maddi yardımda bulundular. İnsan olan herkes bu tabloya üzülür diyen vatandaşlar dilenen bazı Suriyelilerin ise iyi niyeti suiistimal ettiklerini ifade ettiler. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde