23 Temmuz 2024

BAŞKAN ANLAYAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

  • PDF

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN, Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erol YEREBASMAZ’IN geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan beyanatının ardından kamuoyunu bilgilendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Gerçekleştirilen basın toplatısın da 3 ana konuya değinen Başkan ANLAYAN; “Kamuoyunun yaptığı olumlu eleştirileri alıyor, olumsuzlara ise aldırmayıp yolumuza devam ediyoruz” dedi.

İlk olarak açıklamada bulunacağı 3 ana konuyu açıklayan Anlayan; “Bunun bir tanesi sosyal denge sözleşmesi, bir tanesi organizasyonu ve öncülüğünü Fatsa Belediyesi olarak yaptığımız ve hayata geçirmeyi arzu ettiğimiz Afrika’da su kuyusu açma konusu. Diğeri yerel basında yer alan Fatsa Belediyesi her şeyi satmaya devam ediyor başlığıyla yayınlanan satışını yaptığımız iş makinalarıyla ilgili kamuoyunu ve sizleri bilgilendirmek istiyorum” dedi.

“Bütün araçları satıpta araçsız kalmadık”

Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erol YEREBASMAZ’IN gazetemizde yer alan manşet haberinde yer alan açıklamalara cevap veren Fatsa Belediye Başkanı Sayın Hüseyin ANLAYAN; ”Geçen hafta yerel basında satışlarla ilgili bir haber gündeme geldi. Bu haberin kritiğini geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz belediye meclisinde gündeme getirdik ve paylaştık. Biz 12 senedir siyaset ve belediye başkanlığı yapıyoruz. Kamuoyunun yaptığı olumlu eleştirileri alıyor, olumsuzlara ise aldırmayıp yolumuza devam ediyoruz. Basında yer alan o haberde Fatsa Belediyesinin her şeyi satmaya devam ettiği ile ilgili bir algı ortaya çıktı. Biz başından beri her şeyi satmayacağımızı; satılabilir ama bizim kullanmadığımız, işimize yaramayanları satabileceğimizi ifade etmiştik. Geçen hafta 6 adet hurdaya çıkmış iş makinasının satışını gerçekleştirdik.  Bu satışlar gerçekleşmeden, her şeyi sattığımız ifade edildi. Biz tamamen yıpranmış, tamir ve bakımı karşılanamaz yani teknik ifadeyle hurdaya ayrılmış iş makinalarını satıyoruz ve satmaya devam edeceğiz. 6 tane iş makinası sattık. Bunun tablolarını da basınla paylaşıyoruz. Bunun üç tanesi beldelerden gelen iş makinaları, üç tanesi de Fatsa belediyesine ait iş makinaları. Bu makinaların en genci 17 yaşında, bir diğeri 19 yaşında, diğerleri 28,25,38,43 olarak devam ediyor. iş makinalarının ekonomik amortisman bedelleri 5 yıldır. Bir arazide iş makinasının fiili ömrü 10 senedir. 10 sene çalışır ardından tamir ve bakımları masrafını aşmaya başlar. Biz burada yaşları yüksek iş makinalarını açık ihale ile satmışız. Karşılığında da ihale bedelimizin üstünde hurda fiyatına doksan beş milyar yüz yetmiş milyon TL’ye satıldı. Biz şu anda buna karşılık toplam 33 tane iş makinası ile çalışıyoruz. Bunları hepsini satıpta araçsız kalmadık. Fatsa Belediyesi olarak toplam 25 tane, bunun haricinde 8 kiralık araçla birlikte çalışıyoruz. Mevsimin ve işin durumuna göre araç kiralamaya da devam edeceğiz. Kim daha düşük teklifle iş araçlarını kiralıyorsa onun araçlarını kiralıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

“Bu duyguyu yaşamayanlar bize vermiş veriştirmişler”

Afrika’da su kuyusu açıyoruz haberinin ardından eleştiride bulunanlara cevap niteliğinde açıklamada bulunan Başkan ANLAYAN; “Bir diğer konu ise yaklaşık bir ay önce basın mensuplarıyla ve kamuoyuyla paylaştığımız Afrika’da su kuyusu açma meselesidir. Uluslar Arası İnsani Yardım Kuruluşu (İHH) ile Afrika’da su kuyusu açacağımızı ifade ettik. İHH Ordu’da bir temsilcilik açtı. Bu temsilcilik açma vesilesiyle Ordu Büyükşehrimizin kendi içerisinde yapmış olduğu bir yardım kampanyasıyla bu parayı İHH’nin genel başkanı teslim aldı. Büyükşehir Belediyemizin bu yardımıyla Afrika’da su kuyusu açacağını ifade etti. Bende İHH’nın genel başkanından hadiseyi dinleyince çok etkilendim. Dedim ki Fatsa Belediyesi olarak bizde bunu yapalım. Konu şudur, basından izler ve duyarsınız. İHH dünyanın dört bir tarafına yardım eden bir kuruluşudur. Su kuyusu açtığı yerler herhangi bir şehir değil. Su kuyuları açılan yerler çok fakir, çok mağdur, hiç suyu, elektriği ve yolu olmayan yerler. Bunların açtığı kuyu ile beraber her on köyde bir tane kuyu var. İHH şu ana kadar 2636 tane su kuyusu açmış. Biz burada bazen bir saatlik su kesintisine bile katlanamıyorken oradaki insanları düşününce çok duygulandım. Bu duyguyu yaşayamayanlar bize vermişler, veriştirmişler. Bunu resmi imkanım olsa Fatsa Belediyesinin bütçesinden yapardım. Biz kendi içimizde bir kampanya yaparak bu parayı toplayacağız. Oradaki bir kuyunun şu anki maliyeti 10.700 liradır. Biz bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Şu anda BEM-BİR-SEN sendikamız bu kuyuya biz destek verelim diyerek kendileri bir destek başlattılar” dedi.

Son olarak Bem Bir-Sen ile belediyede çalışan memurlar için sosyal denge sözleşmesi imzalama protokolünü gerçekleştiren Anlayan; sosyal denge sözleşmesinin 72 memuru kapsadığını söyledi.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Bu Sosyal denge sözleşmesi bizim belediye başkanlığımızın ilk döneminde yaptığımız ama o gün belediye yasasında olmayan ama Türkiye'nin de altına imza attığı uluslararası sözleşmede var olan hukuki bir konuydu. O zaman bunu yapmıştık fakat İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı incelemelerde tenkit konusu yapıldığı için bunu iptal etmiştik ve bunu ticket yardımı ile memur arkadaşlarımıza destek vermeye çalışmıştık. Bu vesileyle Fatsa Belediyemiz ile Bem Bir-Sen arasında bir sözleşme bir protokol imzalayacağız. Bu vesileyle Fatsa Belediyemizde çalışan memur arkadaşlarımıza hasbelkader belki çok ihtiyaçlarını görmeyecek ama tarafımız belli olsun diyerek bir sözleşme imzalayacağız. Bu memur arkadaşlarımızı ilgilendiren bir sözleşmedir, işçiler için de zaten biz her sene toplu sözleşmeler yapıyoruz. Ben bu sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Yapılan bu sözleşmenin 72 tane memuru ilgilendirdiğini ifade eden Başkanı Anlayan, “72 tane de işçi arkadaşımız var, şu anda toplam 149 kişi ile çalışıyoruz. Bu sosyal denge sözleşmesi aylık toplam tutarı 26 buçuk bin TL tutan ilave bir bedel olacak.” diye konuştu.

Bem Bir-Sen Ordu İl Temsilcisi Rahmi Çakar ise yaptığı konuşmada, “Fatsa Belediyesi'nin Ordu'nun Büyükşehir olmasından sonra kanunlardan doğan bir takım sıkıntılara rağmen Belediye Başkanımız bu sözleşmeyi yapmaya razı oldu. Bunda emeği geçen en fazla Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, Özel Kalem Müdürü Mesut Ergün ve Bem Bir-Sen Başkan Yardımcısı Bülent Çakmak’tır. Biz Belediye Başkanımızın Fatsa'ya çok büyük katkıları olduğunu biliyoruz ve her zaman kendisini takdir ediyoruz. Sosyal denge sözleşmesi imzalamamız da 1.5 yıl belki gecikme oldu ama yine de ben kendisine teşekkür ediyorum çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum. Sosyal denge sözleşmesi hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Dedi. YENİ HABER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde