23 Temmuz 2024

FATSA BELEDİYESİ AFRİKA’DA SU KUYUSU AÇMAK İÇİN START VERDİ

  • PDF

Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan Afrika’ya su kuyusu açma kampanyalarının muhalefet çevrelerce eleştiri konusu olması üzerine bir açıklama yaparak, “Biz Fatsa Belediyesi olarak memur arkadaşlarımızın desteğiyle Afrika’ya bir su kuyusu açmayı hedefliyoruz, memurlarımızdan gelen destek yeterli gelmez ise Ak Partili Belediye meclis üyeleri olarak biz tamamlayacağız. Memurlarımız desteği bir su kuyusu açamaya yeterli gelirse biz Ak Partili belediye meclis üyeleri olarak ikinci su kuyusunu açacağız.” dedi.
  Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Biz yaklaşık bir ay önce İHH ile Afrika'da su kuyusu açacağımızı ifade etmiştik. İHH Ordu'da bir temsilcilik açtı, bu temsilcilik açma vesilesi ile Ordu Büyükşehir Belediyemizin kendi içerisinde yapmış olduğu bir yardım kampanyası ile parayı Ordu’ya gelerek teslim aldı. Bende bu hâdiseyi dinleyince çok duygulandım ve çok etkilendim dedim ki Fatsa Belediyesi olarak biz de bunu yapalım.  İHH uluslararası yardım kuruluşudur, dünyanın dört bir tarafında nerede bir mazlum ihtiyaç sahibi varsa Milletine bakmadan, ırkına, soyuna ve dinine bakmadan yardım yapan bir yardım kuruluşudur ve bizim en çok güvendiğimiz yardım kuruluşudur bunun da altını çizerek söylüyorum. İHH’nın Afrika'da su kuyusu açtığı yerler herhangi bir şehir değil, çok fakir çok mağdur suyu olmayan elektriği olmayan yolu olmayan yerler. Bu köylerde şebeke zaten yok.” dedi.

 “AFRİKA’DAKİ İNSANLARIN DURUMUNU DİNLEYİNCE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATMAYA KARAR VERDİM”
 İHH’nın Afrika’da şu ana kadar 2 bin 630 tane su kuyusu açtığını şu anda da 766 tane fiilen su kuyusu açma işleminin devam ettiğini ifade eden Başkanımız Anlayan, “İnsanlar oralarda kovayı su kuyusuna daldırıp evine öyle götürüyorlar. Böyle bir yaşam şeklini düşünün. Bizim insanımız bir saatlik dahi su sıkıntısına katlanamazken orada o insanları düşününce ben de çok duygulandım bu duyguyu yaşayamayanlar basında bize vermişler veriştirmişler Fatsa Belediyesi'nin işi kalmadı, Afrika'da su kuyusu açıyor diye. Resmi imkanım olsa Fatsa Belediyesi bütçesinden ben bunu hiç düşünmeden karşılarım. Evet Fatsa ilçemizde yapılacak çok işimiz var, yeni mahalle olan yerlerde yapacağımız su şebekelerimiz de var. Fatsa'nın her yerinde çok şükür suyumuz var. Bazı köylerimizde kısmi sıkıntılar var ama Büyükşehir Belediyemiz OSKİ Genel Müdürlüğümüz şu anda bunların hepsini programına aldı ve yapıyor. Ben Afrika’daki o insanları düşündükçe buradan da onlara bir yardım yapalım dedim.  Ordu Büyükşehir Belediyemizin yaptığı gibi biz de burada kendi içimizden yardım toplayacağız ve Afrika'ya su kuyusu yapacağız. Afrika'da bir su kuyusu maliyeti 10 bin 700 lira yani 4 bin dolar. İHH bunu açıyor. Ben bu haberin duyulmasından sonra insanların şöyle bir düşünmesine isterdim.” Diye konuştu.

 “KARINCA MİSALİ ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN İSTİYORUZ”
 Şu anda Bem Bir-Sen Sendika’nın bu konuda yardım kampanyası başlattığını sözlerine ekleyen Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Bem Bir-Sen bizde destek verelim diyerek kendileri bir kampanya başlattılar geçen hafta bir bu kararı imzaladık. Biz memur arkadaşlarımızdan gönüllerinden ne kopuyorsa bu anlamda yardım toplayacağız. İsteyen verir isteyen vermez, tamamen gönüllülük esasına göre hareket edeceğiz. Biz bir su kuyusu için yardım toplayacağız yetmeyen kısmını Ak Partili meclis üyeleri olarak biz tamamlayacağız eğer memur arkadaşlarımızdan toplanan para bir kuyu su kuyusu yaparsa biz Ak Partili belediye meclis üyeleri olarak bir su kuyusu parası da biz toplayacağız ve en az iki su kuyusu açmak istiyoruz. Bu hayra vesile olmak istiyoruz. Mübarek ramazan günü, bu dünya gelip geçici, bu dünyanın bütün yollarını altından yapsan oradaki bir mazlumun ve mağdurun susuzluk çektiği bir anda su kuyusunu sırtına alıp evine götürürken bunu yapan da Allah razı olsun dediğini bilmek bütün altından olan yollardan daha önemli bizim için. Biz çorbada tuzumuz olsun istiyoruz karınca misali. Bu kampanya nedeniyle Bem Bir-Sen sendikası ve memur arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde