23 Temmuz 2024

BAŞKAN YILMAZ; “GÜRGENTEPE BİR MOZAİKTİR”

  • PDF

Gürgentepe’de gerçekleştirilen iftar programına katılan Başkan Enver Yılmaz, “Gürgentepe bizim mozaiğimiz. Gürgentepe hizmet anlamında da, insan yapısı itibarıyla da Türkiye’nin mozaiğidir” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen iftar programları Gürgentepe ilçesindeki organizasyonla devam etti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar programında davetlilere seslenen Başkan Enver Yılmaz, Gürgentepe’nin uzun yıllardır hizmet ve yatırımlar noktasında ihmal edildiğini, ancak bunun Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 22 milyon liralık hizmet yatırımına dönüştüğünü söyledi. Gürgentepe’nin bir mozaik olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “Gürgentepe bizim mozaiğimiz. Gürgentepe hizmet anlamında da, insan yapısı itibarıyla da Türkiye’nin mozaiği. Bu iftar aynı zamanda burada yıllardır kardeşçe yaşayan insanımızın birlik ve beraberliğinin de bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Başkan Enver Yılmaz iftar programı sonrasında yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:

GÜRGENTEPE’NİN MAĞDURİYETİ BÜYÜKŞEHİR’LE GİDERİLİYOR…

Gürgentepe yıllarca mağdur edilmiş ve kısmen kendi içindeki sıkıntılar sebebiyle hizmet alamamış. Çok şükür ki bizim iktidarımız döneminde, özellikle Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Gürgentepe makûs tarihini yendi. Bu meydanda söz verdiğimiz gibi, Gürgentepe’nin yol meselesi bizim birinci meselemiz, su meselesi ikinci meselemiz diyerek yollara çıktık ve çok şükür bu sözlerimizi bugünkü yapmış olduğumuz ziyaretlerle de yerinde görmek suretiyle hem teftiş ettik, hem de takvimimizi ve programımızı buna göre yaptık.

İlçe Belediye Başkanımızla birlikte Şirinköy’den başlayarak sırasıyla; Göçek, Akmescit, Muratçık, Cumhuriyet, Okçabel, Tepeköy, Başalan ve Akyurt Mahallelerimizi ziyaret ettik. Son olarak da meydandaki caminin önünde yaptırdığımız düzenleme ve peyzaj çalışmasını yerinde inceledik.

 İLÇE 22 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIMA KAVUŞTU…

Ordu, büyükşehir olmadan önce Gürgentepe ilçemizin 3 tane beldesi dahil, İl Özel İdaresi’nden ve Valilik’ten 2013 yılı için toplamda tam 300 bin lira para gelmiş. 300 bin liralık parayla Gürgentepe’nin yolu mu, suyu mu yapılacak; beldelerin, mahallelerin eksiklikleri mi giderilecek, varın siz hesap edin. Zaten o dönemde perişan olan bir belediyenin yapmış olduğu uygulamaları sizler biliyorsunuz. 30 Mart seçimlerinde sandıkları da patlatmak suretiyle hem büyükşehirde hem de ilçe belediyesinde oylarınızı bizlere verdiniz. Gürgentepe artık 300 bin liralık yatırımlardan, bugün 22 milyon liraya çıkan bir hizmet kervanına kavuştu.

İşte biz bu 22 milyon lira ile 2 yıl içinde Gürgentepemizin tamamının su sorununu çözeceğiz. 2 yıllık süre içerisinde biz Gürgentepemizin grup yollarının tamamını ve büyük mahallelerin şehir merkezine bağlantı yollarının tamamını da sıcak asfalt yapacağız. Söz verdiğimiz gibi 2017 yılı itibariyle Gürgentepemiz; mahalleleriyle, suyuyla, kanalizasyonuyla yaşanılabilir bir şehir olacak.

ORDU–ULUBEY–GÜRGENTEPE-GÖLKÖY YOLU TAMAMLANACAK…

Ordu – Ulubey – Gürgentepe - Gölköy yolu bizim prestij ve namus yollarımızdan bir tanesi idi. Maalesef iki tane müteahhite verilmesine rağmen hakikaten müteahhitin iflas etmesinden ve hatasından kaynaklanan tam üç buçuk yıl gecikmemiz oldu. Şu anda iptal edildi ve işi yeni devralan yeni müteahhit de bugün itibariyle başladı ve yeni müteahhittin de sözleşme süresi 700 gün. 700 günlük süre içerisinde Gölköy – Gürgentepe - Ulubey ve Ordu bağlantısı, karayolları standartlarında Gürgentepeli ve Gölköylü kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak mahiyette, en güzel bir şekilde yapılacaktır. Parası hesaba yatmış, müteahhit firma da çalışmalara başlamıştır. Bunun da geciken müjdesini bugün bizlere vermek düştü. Hayırlı uğurlu olsun.

4 ÇOCUK PARKI YAPILACAK…

Gittiğimiz mahallelerde bizlerden çocuk parkları istediler. Sözümüzü verdik. Mahallelerimizde uygun alanlarımız varsa, biz oralara çocuk oyun grupları ve parkları yapacağız. İnşallah bu yıl içinde de Gürgentepe Belediye Başkanımızla birlikte belirlediğimiz şekliyle Gürgentepe’de 4 tane mahallemize parkları programlayacağız ve yapacağız

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde