23 Temmuz 2024

“REKOLTE AÇIKLAMALARINDA ŞAİBELER VAR”

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali FEYZİ fındığın kaderiyle oynamaya çalışanlara tepki gösterdi.

İhracatçıların 733 bin ton civarında fındık rekoltesi açıklamasının spekülasyon amacıyla yapıldığını düşünmekteyiz diyen Ali FEYZİ, “Fındık fiyatının düşük olması ihracatçının işine yarıyor ki, fındığın rekoltesini yüksek gösterip fiyatı düşürmek istiyorlar” diye konuştu.

Gazetemizi ziyareti sırasında fındık üreticisine seslenen Başkan Ali FEYZİ; “2015 yılı fındık sezonunun tüm üreticilere, esnaflara, sanayicilere ve fındığın tüm taraflarına hayırlı olmasını temenni ediyor; üreticilerimize bol ve bereketli bir yıl diliyorum” dedi.

“Lüks koltuklarda oturarak rekolte tespiti yapılmamalıdır”

Açıklamalarına devam eden FEYZİ; “2015 yılı ile ilgili net rekolte tahminlerin yapıldığı bir dönemdeyiz. Fındıkla ilgili rekolte açıklamalarında şaibeler var. Fındık tanıtım gurubu yani ihracatçılar 733 bin ton civarından bir rekolte oranından bahsettiler. Ziraat odaları ise 600 bin ton civarında bir rekolte olduğunu söylüyorlar. Bizler ise 650 bin ton oranında bir rekolte olduğunu söylüyoruz ve sözümüzün arkasındayız. Bizler bu tespitleri oturduğumuz yerden yapmadık. İstanbul’da lüks koltuklarda oturarak fındık rekolte tespitleri yapılmamalıdır. 733 bin ton fındık rekoltesi açıklanmasının spekülasyon amacıyla yapıldığını düşünmekteyiz. Bu rekoltenin sezona yaklaşırken fındık fiyatını düşürmek isteyen bir kesim tarafından açıklandığını biliyoruz. Bizler aynı zamanda fındığın ticaretini yapıyor ve üretiyoruz. Fındığın düşük fiyatlı olması tüccarın işine yaramaz. Demek ki fiyatın düşük olması ihracatçının işine yarıyor ki fındığın rekoltesini yüksek gösterip fiyatı düşürmek istiyorlar. Biz buna taraf olamayız. Bölgedeki basın kuruluşları aracılığıyla bu durumu kamuoyuna deklare ediyoruz. 650 Bin ton civarında bir rekolte olduğunu düşünüyoruz. Fındıkta meydana gelen Küf Hastalığından dolayı da bu rekoltenin geri geleceği kanaatindeyiz” dedi.

“Doğruları üreticimizle paylaşmak zorundayız”

Fındığın tüm taraflarına buradan sesleniyorum; fındığın kaderiyle oynamaya gerek yoktur diyerek açıklamalarını sürdüren Ali FEYZİ; “ 650 bin ton civarında olan fındık rekoltesini ne çok düşük gösterip hamaset yapmaya ne de çok yüksek gösterip bu işten şahsi çıkar elde etmeye gerek yoktur. Kimseyi yönlendirmeye çalışmıyoruz. Bizler doğruları üreticilerimizle paylaşmak zorundayız. Üreticimizin bilgi ve birikimine güveniyorum. Üreticilerimizin hesaplarını buna göre yapmasını talep ediyoruz. Tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde