23 Temmuz 2024

GELENEKSEL 2. BEYCELİ KÜLTÜR ve DAYANIŞMA ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

  • PDF

Geleneksel 2. Beyceli Kültür ve Dayanışma Şenliği coşku içinde gerçekleşti

Gelenekselleşmesi planlanılarak, ilki geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı günü yapılan şenliğin ikincisi, Beyceli Mahallesi Güneymiri (Merkez) Camisi bahçesin de, olumsuz hava koşullarına rağmen, yediden yetmişe Beycelililerin yoğun  katılımıyla, coşkulu şekilde gerçekleşti.

Beyceli Mahallesi Muhtarı Selami Durgun’un öncülüğünde, Temmuz ayı başında hazırlık çalışmalarına başlanılan şenlik, yiyecek-içecek ikramının hemen sonrasında, onlarca yıl genç ve orta yaşlıların katılımıyla gerçekleşen Kule yapma (Kalekale) geleneğiyle açılmış oldu.

M. Bahri Sarıhan’ın sunuculuğunu yaptığı şenliğin açılış konuşmasını yapan Muhtar Selami Durgun, konuşmasında; Şenliklerin, birlik ve beraberlikle meydana geldiğini, birlik ve beraberliğin önemsenmesi ve güçlenmesi gerektiğini, vurgulayarak, geçen bayramdan bu bayrama kadar vefat edenleri anarak, gelecek günlere dair sağlık ve huzur temenni ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Geçen yıl gerçekleşen ilk şenliğin, Beyceli’nin en yaşlı kişisi, 94 yaşındaki Ali Hafızoğlu’nun, açılış niteliğindeki konuşmasıyla başlamış olması, bu yıl düzenlenen ikinci şenliğin de mahallenin en yaşlısı tarafından açılmasının planlanılmasını doğurdu. Ancak, Ali Hafızoğlu’nun Mayıs ayında vefatından sonra, Beyceli’nin en yaşlı kişisi konumuna erişen Mehmet Cezan’ın, anlık gelişen sağlık sorunlarından ötürü şenlik açılış konuşması gerçekleşemedi.

Muhtar Selami Durgun’un açılış konuşmasından sonra kürsüye, Ramazan Bayramı vesilesiyle Beyceli’de bulunup, şenlik izleyicileri arasında yerini almış,  Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Av. Şenal Sarıhan davet edildi.

Av. Şenal Sarıhan da yaptığı konuşmada; Tanımayanlar için, Beyceli ile bağlantılı olarak özetle kendini tanıttı. Beyceli ailesinin mensubu olmaktan duyduğu onuru dile getirdi. Beyceli Ailesi’ne katıldığından bu yana, Beyceli insanının çocuklarını sevdiğine, çocuklarının geleceği için eğitim ve aydınlanma mücadelesi verdiğine olan tanıklıklarını kısaca ifade etti. Ailede, toplumda kadının yerinin önemsenmesi ve kadının yüceltilmesi gerektiğine değindi. ‘Ankara’ya yolu düşen her bir Beyceliliye, hukuk çerçevesinde yardımcı olmaya her daim hazır olduğunu’ belirtti.

Bu konuşmanın ardından, şenlik bünyesinde gerçekleşecek yarışmalara  geçilinildi. Şenlikteki, ilk üç dereceye girenlerine ödüllerin verildiği yarışmalar sırasıyla şöyleydi:  Çuval yarışı, Yoğurt içinde altın arama, Çevirmeçıkrık da dönme, Bisküvi yeme, Ayakça ile yürüme, 50 yaş üzeri kişilerin katıldığı sembolik (gülmecelik) ‘Güreş’ ve en büyük ödülün (bir adet koçun) verildiği ‘Halat çekme’.

Yarışmalarda başarı sergilemiş yarışmacılara ödülleri veren isimlerin, başka şehirlerde yaşayıp, bayram için Beyceli’de misafir bulunanlar arasından seçilmesine özen gösterildi. Ödülleri veren isimler ise şöyle sıralandı: İstanbul Sultanbeyli’de faaliyet gösteren ‘Mertpan Pano Elektrik Malz. ve San. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi Harun Pala, Fatsa Barosu avukatlarından Av. Muhammet Tutar, İstanbul Barosu avukatlarından Av. Ali Bülent Kılıç, Ankara Hacettepe Üniversitesi Ders Araçları Bölüm Şefi Sezai Agay, İETT Marmaray yetkili çalışanlarından Fahri Yılgın, Çanakkale Gökçeada Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerinden Şükrü Tutar, Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı yetkililerinden Psikolog Dr. Sezen Akan, Beyceli’de ikamet eden bedensel engelli, çiftçi Muhammed İkiz ve Muş ili hakimlerinden Şehnaz Sarıhan.

Özellikle çok eğlenen genç katılımcıların bitmesini istemediği şenlik, saat 12 ye doğru, Beyceli Mahallesi Muhtarı Selami Durgun’unsağlık, huzur temenisiyle, tüm emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürüyle son buldu. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde