23 Temmuz 2024

“SEÇİM OLURSA YENİDEN ADAYIM”

  • PDF

 “Ülkemizin Güçlü Ve Tek Başına Bir İktidara İhtiyacı Var”

7 Haziran seçimleri ile ilgili gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan Nilgün Tomakin, tekrardan seçime gidildiği taktirde yeniden aday olacağının müjdesini verdi.

Koalisyon hükümetlerinin çok başarılı olmadığını belirten Nilgün Tomakin, “Ülkemizin güçlü ve tek başına bir iktidara ihtiyacı var ve bu da Adalet ve Kalkınma Partisi’dir” dedi.

AK Parti’nin oylarında düşüş yaşamasının başlıca nedenlerini sorduğumuz Nilgün Tomakin, yerel yönetimlerde yaşanan bir takım sorunların oy kaybına neden olabildiğini söyledi.

Seçimden AK Partinin galip çıkacağını düşünen bir çok seçmenin sandığa gitmediğine de dikkat çeken Tomakin, vatandaş sandığa sahip çıkmanın önemini bir kez daha anladığını belirtti.

“Yerel Yönetimlere Karşı Tepkiler Oy Kaybettirdi”

AK Parti’nin oy oranlarının düşmesinin birkaç farklı sebebi var diyen Tomakin; “ Bunlardan bir tanesi AK Parti seçmeninde bir rehavet vardı. Nasıl olsa seçim bizim havası yaşandı. Küçücük ilçelerde bile en az bin seçmenin sandığa gitmediğini gördük. Oy kullanmaya gitmeyen seçmenler şu an çok üzgün. Beni muhakkak oy kullanmaya götüreceksiniz diyor. Seçmen sandığa sahip çıkmasını gerektiğini şimdi çok iyi öğrendi. Bizim inanışımız gereği her şerde bir hayır vardır. Bundan sonra daha fazla bir düşüş yaşamamak için seçmenimizin ve teşkilatlarımızın bu rehaveti üzerinden atması gerekiyor. Yerel yönetimlere karşı çok büyük bir tepki vardı ve bu da oy kaybettirdi. Görüştüğüm insanlara yeni büyükşehir olduğumuzu ve düzeleceğini anlatmaya çalıştım. Biliyorlar ki AK Parti havaalanı da, tünel de, yol da, hastane de yapar. Biz bu güveni verdik. Ama insanlar cebinden çıkan paraya bakıyorlar. Zabıta uygulamalarına kızdıklarını söylüyorlar. Vergilere tepki gösteriyorlar. Ve bu tepkiler oy kaybına sebep oldu diye düşünüyorum. Yerel yönetimlerin biraz daha duyarlı davranması gerektiğini düşünüyorum” dedi.  

“Koalisyon Hükümetinin Uzun Soluklu Olacağını Düşünmüyorum”

Koalisyon hükümeti istemeyen farklı partililer partimize oy vermeyi düşünüyorlar diyen Tomakin; “Başka partililerle de görüşüyorum. HDP’nin bu kadar fazla oy almasından rahatsız olan başka partililer tek başına iktidar gerek ve bu nedenle biz oylarımızı AK Parti’ye vereceğiz diyorlar. Koalisyonun ne olduğunu bilmeyen seçmenler var. Özellikle genç seçmenler koalisyon hükümeti ile ilgili çok az bilgiye sahipler. Genç seçmenler geçmiş koalisyon hükümetlerinde ülkenin yaşadığı kaos ortamlarını, yoklukları, krizleri, cinayetleri yaşamadıkları için bilemiyorlar. Bu nedenle insanlar bırakın koalisyon kurmayı, kurulma aşamasında bile ülkenin bu kadar istikrarsız ve kaos dolu bir ortama girdiğini gördü. Cumhuriyet tarihine baktığım zaman incelemelerimde koalisyonun çok uzun soluklu olmadığını görüyorum. Ekonomik istikrarsızlık çok fazla oluyor. Ufacık bir olay ekonominin o gün tepetaklak olmasına sebep olabiliyor. Ülke için hayırlı olacaksa koalisyon olabilir ama çok uzun soluklu olacağını zannetmiyorum. İŞİD’in bile koalisyon kurulmaması için kullanılabileceğine dönük yazılar okumuştum. Bu gün bunlar ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’nin güçlü ve tek başına bir iktidara ihtiyacı var. İnsanlar bunun farkına vardı. Bazı partilerin erken seçim istemediğini biliyorum. Ülke istikrarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Erken seçimde oylarının düşeceğini düşünen partiler seçime gitmek istemiyor.” dedi.

“Tekrardan Seçim Yapılırsa Partimiz Tek Başına İktidar Olacağını Düşünüyorum”

Şu an yapılan istatistiklerde AK Parti’nin oyunun %46’ları bulduğunu ifade eden Tomakin; “şu anki istatistiklerde partimizin oy oranı %46. Bu rakam son olaylar yaşanmadan önceki olaylardı. Tekrardan seçime gidilirse AK Parti’nin tek başına iktidara gelebilmesi için yeterli oy oranına sahip olacağını düşünüyorum. Ordu’da iyi bir liste olursa oy oranlarında yükseliş yaşanacaktır” dedi.

“Yeniden Aday Olacağım”

Şahsına yönelik büyük bir sevgi olduğunu söyleyen Nilgün Tomakin yeniden seçim olacağı taktirde aday olacağının müjdesini verdi.

Tomakin sözlerine şu şekilde devam etti; “Ben yüzlerce mesaj alıyorum. Seçimden sonraki ziyaretlerimde ismime dönük bir teveccüh alıyorum. Bana gelen mesajlarda hep ismimim AK Parti listesinde ilk üçte olması gerektiği yönündeydi. Bu genel merkezimizin bir taktiriydi ve saygı gösterdik. Seçime gidildiği taktirde ben aday olmayı düşünüyorum çünkü insanlar bunu çok istiyorlar” dedi.

 Son günlerde yaşanan olayların şahsını derinden üzdüğünü belirten Nilgün Tomakin “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Umarım daha fazlası olmaz. AK Parti barış için elinden geleni yaptı ve yapmaya devam edecek. Hükümetimizin şu ortamda bile ülkeye sahip çıkma çabalarını taktir ediyorum” diyerek sözlerine son verdi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde