23 Temmuz 2024

BAHÇELERDE KANLI BALSIRA HASTALIĞINA DİKKAT

  • PDF

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, bölgede bahçelerde ‘kanlı balsıra’ hastalığının görüldüğünü söyledi. 
Ordu’nun Fatsa ilçesinde Ziraat Odası ziraat mühendisleri tarafından ilçeye bağlı Sudere Mahallesi’nde çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Düzenlenen çiftçi toplantısına Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar başta olmak üzere Sudere Mahallesi Muhtarı Bilal Aras, Ziraat Odasına bağlı ziraat mühendisleri ve çok sayıda mahalledeki vatandaşlar katıldı.
Çiftçi bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, “Yaptığımız bu toplantılar sonucunda üreticilerimizin yüzlerindeki memnuniyetleri görmek bizleri ayrı bir enerji veriyor. 79 mahallemizde 16 bin üyemize ulaşmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Bilgilendirme toplantıları üreticilerimiz için son derce verimli geçiyor. Her mahallemizde sık aralıklarla yapıyoruz” dedi.
Başkan Kibar konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ayrıca bölgemizde son zamanlarda kanlı balsıra hastalığı ile ilgili son günlerde bahçelerimizde bir hastalık çıktı. Bölgemizde daha önce gözüken bir hastalık değil, otlardan meyvelere ve sebzelere kadar yayılıyor. Mücadelesi için birkaç ilaç var. Hastalıkla ilgili bölgemizdeki üniversitedeki yetkililerle ile gerekli görüşmeleri yaptık cevabı bekliyoruz. Böyle bir hastalıkla üreticiler karşıya kalırlarsa bizlere bilgi versinler. Bizler gerekli araştırmaları yapıyoruz bu anlamda. Hastalıkla mücadelede en önemli rolü ilaçlama alıyor.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde