23 Temmuz 2024

CHP KONGRE STARTINI VERDİ Varnalı “AKP hükümeti erken seçime gidebilmek için ülkemizi kaosa götürüyor”

  • PDF

Varnalı “AKP hükümeti erken seçime gidebilmek için ülkemizi kaosa götürüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Fatma Varnalı kongre startını verdiklerini açıkladı.

Gazetemizi ziyaret eden Varnalı, önümüzdeki ay yapılacak olan CHP Fatsa İlçe Başkanlığı kongresinde adaylığını koyacağını belirtti.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Fatma Varnalı, bugün üye listelerinin askıya çıkmasıyla birlikte kongre hareketliliğinin başlayacağını belirtti.

“Listeler Bu gün Asıldı”

Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi kurultaya gitmeden önce kongrelerine ilçeden başlamak durumundadır ve bizim takvimimiz başladı diyen Başkan Varnalı ; “Bu gün genel merkezden gelen net üye listeleri askıya asılacak. Üyelerin 15 gün itiraz süresi var. Bu listeler kalktıktan sonra delege listeleri hazırlanacak. Daha sonra takvime göre Eylül ayı içerisinde ilçe kongreleri yapılacak. İlçe kongreleri bittikten sonra büyük bir ihtimalle Kasım ayında kurultay var. Erken seçim olma düşüncesi de hakim. Erken seçim olsa da olmasa da bu kongreler yapılacak. Önce üyelerimizin listesini yapacağız ama bundan sonra adaylarımız da ortaya çıkacak. Birçok adayın olacağını biliyorum” dedi.

“AKP hükümeti erken seçime gidebilmek için ülkemizi kaosa götürüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak koalisyon görüşmelerinde her zaman olumlu bir tutum sergilediklerini beyan eden İlçe Başkanı Fatma Varnalı, erken seçim isteğinde olan siyasi partilere bir anlam veremediğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin başkanlık sistemini getirebilmek için erken seçime gitmeye çalıştığını vurgulayan Varnalı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ise baston görevi yapmasına tepki gösterdi.

Fatma Varnalı açıklamalarına şu söylemlerle devam etti; “Erken seçim olacağı takdirde Cumhuriyet Halk Partisinin listesinde bir değişiklik olmayacak. Adaylarımız ön seçimle belirlendi ve seçim olursa aynı listeyle seçime gideceğiz. Adaylarımız çok çalıştı ve büyük emek gösterdiler. Erken seçimi isteyen parti aslında Adalet ve Kalkınma Partisidir. AK Parti geçici hükümet olmasına rağmen halen tek başına iktidarmış gibi davranıyorlar. Koalisyon kurmamak için her türlü çabayı sarf ediyorlar. Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi zaten gardını almış durumda. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi çok haksızdır. Vatandaş onu kenara çekilsin diye seçmedi. Ben kenarda duracağım mantığını taşıyor. Yeri geldiğinde ise AK Parti’ye çok güzel baston oluyor. AKP hükümeti ise erken seçime gidebilmek için ülkemizi kaosa götürüyor. Ülkemizdeki sorunların çözülebilmesi için tek başına iktidar gerekiyor algısını oluşturmaya çalışıyor. Partimiz ise koalisyon görüşmelerinde elini taşın altına koyarak ülkeyi bu kaostan çıkarmaya çabalıyor. Seçime gidildiği takdirde bilinçli ve duyarlı seçmen ise çabamızı görecektir. Bu çabamız da oy oranlarına artış ile etki gösterecektir” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde