23 Temmuz 2024

BİLGİÇ “BU TABLO DÖRT PARTİNİN BASİRETSİZLİĞİNİN SONUCUDUR”

  • PDF

 “%10 barajı ve hazine yardımlarındaki adaletsizlik her zaman için bir ayıptır”

Saadet Partisi 7 Haziran seçimlerinde baraj altında kalarak mecliste yer bulamamıştı.

%10 barajının kaldırılması görüşünde olan Saadet Partililer, hazine yardımlarındaki adaletsizliğinde bu ülke için her zaman bir ayıp olarak kalacağını ifade ettiler.

 Saadet Partisi eğer mecliste olsaydı bu günkü sıkıntılar yaşanmazdı diyen Muammer Bilgiç, “Bu günkü tablo meclisteki dört siyasi partinin basiretsizliğinin sonucudur” dedi.

“Erken Seçim Toplumsal Uzlaşmayı Zedeleyecektir”

 Seçimlerin üzerinden yaklaşık iki aylık bir süre geçmiştir ve bu sürede yaşanan belirsizlik meclisteki dört partinin çözüme yönelik bir tutum sergileyememesinden kaynaklanmaktadır diyen Bilgiç; “Ülkeyi düzlüğe çıkarmaya yönelik projesi olan partilerin böyle bir çözümsüzlüğe sebep olmaları düşünülemez. Hele hele Irak ve Suriye’de yaşanılan kaotik ortama rağmen ülkenin bir belirsizlik içinde bırakılması kabul edilemez. Bu durum dört partinin de basiretsizliğinin bir sonucudur. Seçimden çıkmış bir ülkenin hükümet kurulamadan tekrar seçimlere girmesi toplumsal uzlaşmayı zedeleyecektir. Bizim partimiz açısından bir erken seçim kaygımız yoktur. Ancak %10 barajı ve hazine yardımlarındaki adaletsizlik her zaman için bir ayıptır” dedi.

 “Mecliste Olsaydık Bu Günkü Sıkıntılar Yaşanmazdı”

Saadet partisi mecliste olsaydı bugünkü sıkıntılar yaşanmazdı diyen Bilgiç; “ Biz her parti ile bu ülke insanının faydasını gözeterek koalisyon görüşmesi yapardık ve sürecin tıkanmasını engellerdik. Elbette bizim de bir koalisyon için şartlarımız olurdu ama bunlar mevcut partilerin ceviz kabuğunu doldurmayan şartları gibi olmazdı. Her daim iki önceliğimiz var. Biri reel ekonomi, diğeri de şahsiyetli dış politikadır” dedi.

“İnandığımız Değerler Uğruna Ölünceye Kadar Gayret Edeceğiz”

Bilgiç; “Milletimizin ülkeyi çözümsüzlüğe götüren partilere vereceği en güzel cevap elbette saadet partisi seçeneği olacaktır. Ben ve benim gibi bu davaya gönül vermiş insanlar inandığımız değerler uğruna ölünceye kadar gayret etmeye devam edecektir” diyerek sözlerine son verdi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde