23 Temmuz 2024

“ATILAN SOMUT BİR ADIM YOK”

  • PDF

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Mustafa ÇÖRTÜK, ölüm kavşağı olarak bilinen Dolunay kavşağına halen daha çözüm bulunamamasından ötürü serzenişte bulundu.

1 yıl 2 ay önce lise öğrencisi Şeyma Beşik’in trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra mahalle sakinleri ve Fatsalı vatandaşlar Dolunay Kavşağı’nda eylem yapmış ve burada bir düzenleme yapılmasını talep etmiştelerdi.

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü üst düzey yetkilileri olay mahallinde Dolunay Kavşağı ile ilgili dönemin Kaymakamı Bekir Atmaca ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın da katıldığı bir inceleme gerçekleştirmiş, yapılan inceleme sonrası Fatsa Eski Kaymakamı Bekir Atmaca kavşağın taşınacağını söylemişti.

Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen kavşakla ilgili bir düzenlenme yapılmadığını söyleyen Çörtük; “O dönemin kaymakamı Bekir ATMACA kavşak ile ilgili yaşanan problemlerin çözüleceğinin sözün vermişti fakat halen daha bu problemin çözülmesi için atılan somut bir adım yok” dedi.

“Sinyalizasyon sistemi kurulmalıdır”

Açıklamalarını sürdüren Mustafa ÇÖRTÜK; “Bilindiği üzere Karadeniz ve Fatsa sahil yolu üzerinde yoğun bir trafik akış var. Her gün artan bu yoğun trafikte kavşakta tekrardan bir ölümcül kazaya sebebiyet vermemek açısından ve tekrardan bu acıların yaşanmaması için Dolunay kavşağına hiçbir masrafa gerek olmadan sinyalizasyon sistemi kurulmalıdır” dedi.

Bu kavşak sorununa en kolay ve basit çözüm sinyalizasyon sistemi uygulayarak yeni acılar yaşanmasını önlemektir diyen Çörtük; “Orada yeniden bir kaza olursa. Yeni aileler ağlayacak ve yeni canlar yanacak. Buraya hiçbir şey yapamıyorsak bile sinyalizasyon yaparak bu günlerdeki trafik yoğunluğunda çare bulunmuş olur. Fatsa Kaymakamlığı, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi bu konuyla biran önce ilgilenmelidir” dedi.

“Fatsa’ya çevre yolu kazandırılmalıdır”

Fatsa’ya bir an önce çevre yolu kazandırılması için çalışmalarında başlaması gerektiğini kaydeden Mustafa ÇÖRTÜK; “2 yıl önce Ordu Milletvekili İhsan ŞENER Fatsa’nın çevre yoluna ihtiyacı yok demişti. Kendisine sağlık sorunları nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Fatsa’nın çevre yolu ihtiyacı yıllar öncesinden varken; şimdide bu ihtiyacın ne kadar fazla olduğunu sahil yoluna baktığımızda anlıyoruz. Fatsa Çevre yolu projesi bir an önce başmalıdır ve milletvekilleri de bu konunun yakinen takipçisi olmalıdır” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Haber: Emre ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde