23 Temmuz 2024

YAHŞİLERDEN DEV YATIRIM

  • PDF

Haber: Emre ESER

Yahşi Anonim Şirketi tarafından Bolaman Yeni Pazar Mahallesi, Ilıca yolu üzerine 10 milyon TL maliyeti olan dev bir yatırım yapıldı.

Kabuklu fındığın ihracata hazır ara mamul hale getirileceği fabrikada, son sistem teknoloji kullanılarak kavurma ve paketleme işlemi gerçekleştirilecek.

Yaptıkları bu yatırımla ilk etapta yaklaşık 100 kişiyi istihdam etmeyi düşündüklerini ifade eden Yahşi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Cenk YAHŞİ; “Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri işsizliktir. Bizde Yahşi Anonim Şirketi olarak gerçekleştirmiş olduğumuz bu yatırımla istihdam sorununa bir nebze olsun katkı sağlamış olacağız” dedi.

Sağlıksız depolarda fındığın saklanmasından ötürü alfatoksin sorununun oluştuğunu ve bununda fındığın kalitesini düşürdüğünü vurgulayan Yahşi; “Fabrikamızın içerisine rutubet yalıtımlı, havalandırmalı, tamamıyla elektronik sistemli depolar yaptık. Yaklaşık 5 bin tonluk bir depo inşa ettik. Bu da Fatsa’nın yaklaşık fındık üretiminin 5’te 1’ini depo edebilecek bir kapasitededir” dedi.

Bürokratik bir takım mevzuat ve engellemelere takıldıklarını kaydeden Fatih Cenk YAHŞİ; “ Örneğin binaların yangından korunması için bir mevzuat vardır. 1 aydır bu konuyu çözemiyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından gelen heyet kendi inisiyatifini kullanmıyor. Mevzuata kapalılar ve teknolojiye ayak uydurmuyorlar. Vali Beyin talimatıyla konuyla alakalı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir komisyon oluşturuldu. Şuan o raporu bekliyoruz. Yine aynı şekilde kendi sınırlarımızın içerisinde giriş kapılarımızı 3 metre çekmemize rağmen, tüm mevzuata uymamıza rağmen, sadece köy yollarına giden yolu kavşak olarak alıyor ve bize geçiş izni vermiyor. Bu tarz ince mevzuatlara takılıyoruz ve bu da bizi üzüyor” diye konuştu.

Yahşi Ailesi olarak Ayazlı Mahallesine camii yaptırdıklarını açıklayan Emekli Emniyet Müdürü Abdullah YAHŞİ; “Yahşi ailesi olarak öncülüğünü Fahrettin YAHŞİ’NİN yaptığı ve mülkiyeti bize ait olan Ayazlı Mahallesindeki alana cami yaptırıyoruz. Caminin yaklaşık maliyeti 1,2 Milyon TL. Bu maliyetin büyük bir kısmını Albaraka Türk Genel Müdürü Sayın Fahrettin YAHŞİ karşılamaktadır. Kendisine özellikle Yahşi ailesi olarak çok teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Camiinin yapımında Cemil Yahşi’nin de büyük katkıları oldu. Camiin ışıklandırma maliyetini de Cemil Yahşi karşılayacak. Camii İnşaatını yaklaşık 1,5 ay sonra bitirmeyi düşünüyoruz. ” diyerek açıklamalarına son verdi.

Son Güncelleme: Cumartesi, 08 Ağustos 2015 14:25

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde