23 Temmuz 2024

TGRT 'Seyyah-ı Fakir' Programı Ordu Çekimlerini Tamamladı

  • PDF

            TGRT Belgesel TV’nin 'Seyyah-ı Fakir' programı ekibi, Ordu çekimlerini tamamladı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, 3 gündür Ordu’nun değişik noktalarında çekimler yapan ve 5 Ağustos 2015 tarihinde çekimlerini tamamlayan TGRT Belgesel TV’nin 'Seyyah-ı Fakir' programı ekibi ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Program sunucusu Raşit Ağzıkara, “ 'Seyyah-ı Fakir' programı ile Anadolu’yu en ücra köşelerine kadar karış karış gezip, şehirlerdeki gelenekleri, kültürleri, yemekleri, adetleri farklı bir üslupla ekrana taşıyoruz. Ordu’nun güzelliklerini de izleyenlerle buluşturacağız” diyerek, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.

Vali Balkanlıoğlu, TGRT Belgesel TV’nin 'Seyyah-ı Fakir' programı ekibi ile bir süre sohbet etti. Ardından, Vali Konağı’nın bahçesinde program içinde yayınlanacak röportaj bölümünün konuğu oldu.

'Seyyah-ı Fakir' programı sunucusu Raşit Ağzıkara’nın sorularını yanıtlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bozulmamış doğası ile Karadeniz namına her şeyin Ordu’da bulunması,  ilimiz için büyük bir avantaj. Ordu’da bir tanıtım atağı başlattık. Ordu’nun güzelliklerinin herkes tarafından görülmesini, bilinmesini istiyoruz. Ordu’yu tanıtmak için yaptığımız çalışmalar kapsamında dergilerde gazetelerde, ulusal televizyonlarda geniş yer veriliyor. Tanıtım ataklarımız devam edecek” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, “Biliyorsunuz turizmde ulaşım en büyük problem. Turistler en kısa sürede gidecekleri mekanlara ulaşmak istiyor. Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak ve Dünyanın denize dolgu 3’üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan havalimanı Ordu’da” diyerek, ekonominin ise sadece fındığa bağlı olduğuna dikkat çekti.

“Ordu’ya gelen yabancıların buradan giderken söyledikleri tek bir kelime var. ‘Burada her yer cennet.’ Ordu’nun çok güzel bir doğası var ve sahilleri mükemmel” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Mavi bayraklı plajlarımız var. Çaka ve Efirli en ünlü plajları arasında. Bozulmamış doğası ile Ordu çok farklı bir ilimiz. Boztepe ise Ordu şehrinin en güzel seyredildiği yerlerden bir tanesi. Teleferikle çıkarken, şehrin büyüleyici güzelliği ile baş başa kalır, Boztepe’den paraşütle atlama imkanına da sahip olursunuz. Fatsa’ya doğru giderken eski yollar artık doğa harikası oldu. Denizin ormana, ormanın denize girdiği yerler cennet manzaralı yaylalar ise dillere destan. Aybastı ilçemizde bulunan Perşembe yaylamızda ki menderesler görülmeye değer. Dağlar, ormanlar tıpkı bir parfüm gibi kokar. Damak lezzeti bakımından yöresel tatlar inanılmaz.  Değişik otlardan yapılmış organik yemekler var. Doğa sporlarına son derece uygun alanlarımız, keşfedilmeyi bekleyen kanyonlarımız, yamaç paraşütü, aletli dalış, trekking gibi sporun her çeşidini Ordu’da yapabilme imkanı mevcut” şeklinde konuştu.

Yapılan tanıtım faaliyetleri ile turizmde % 30 civarında artış, otellerin ise tamamen dolu olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu,”Ordu,  Karadeniz’de gezilmeye,  görülmeye değer pişman olunmayacak bir şehir. Asayiş bakımından da güvenli, güzel ve huzur verici bir yerdir. Ayrıca, Ordu halkı çok misafirperverdir. Herkesi bekliyoruz” dedi.

'Seyyah-ı Fakir' Programı Ordu çekimleri 18 Ağustos 2015 Salı günü saat 22:00'da TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanacak.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde