23 Temmuz 2024

ESNAFIN UMUDU FINDIK

  • PDF

Haber: Emre ESER

Geçen yıl bölgemizde yaşanan zirai don olayı neticesinde fındık yüksek kesimlerde mahsul vermemiş, 300 rakımın altında bölgelerde ise az oranda mahsul vermişti. Fındığın olamaması ise Fatsa esnafını büyük ölçüde olumsuz etkilenmişti.

Bu yıl fındık mahsulünün ekonomik açıdan rahatlama sağlayacağını kaydeden esnaflar, fındık satışı sonrası alışveriş yönünden piyasada canlılık yaşanacağını öngörüyor.

“Ekonomik açıdan canlılık olacaktır”

İlçemizde esnaflarından İnağ Giyim sahibi Serkan İnağ, bu yıl fındıktan umutlu olduğunu belirterek şu söylemlerde bulundu; “Biz perakende satış işi ile meşgulüz. Şuanda piyasada genel anlamda bir durgunluk yaşanıyor. Fındığın 20 lira olmasıyla birlikte piyasada büyük bir canlılık olacağını düşünüyorum. Geçen sene fındık fiyatları yüksekti ancak, fındık mahsulü yoktu. Bu nedenle vatandaş büyük ölçüde ekonomik sıkıntı çekti. Vatandaşta para olmayınca bu alışverişe yansıyor ve biz esnaflar otomatik olarak olumsuz etkileniyoruz. Çok şükür bu yıl fındık bol ve kilosu iyi bir rakamdan fiyat bulursa ilçemizde ekonomik açıdan bir canlılık olacaktır. Fatsa esnafları olarak fındıktan umudumuz tam. İnşallah beklentilerimiz olumlu yönde gerçekleşir” dedi.

“Esnafın yüzü gülecek”

Halıcılık işi ile uğraşan Adil Bayşu ise geçen sene alışveriş yapmayan vatandaşın bu yıl fındık mahsulünün de getirileri ile alışveriş yapacağını belirterek; “ Geçen sene yaşanan don olayı ile fındık yok denecek kadar az mahsul verdi. Bizde esnaflar olarak bu durumdan olumsuz etkilendik. Doğal olarak bu yıl fındıktan umudumuz var. Özellikle Fatsa’yı besleyen, arka ilçeler, Kumru, Korgan, Aybastı, Çatalpınar yöresinde fındık olamaması bizi büyük ölçüde etkiledi. Bu yıl bu yörelerde de fındık var. Geçen sene alışveriş yapmayan vatandaşlar bu yıl alışveriş yapacak ve esnafın da yüzü gülecek diye düşünüyorum. Diğer esnaflarda da olduğu gibi benim de umudum var. Ekonomik açıdan canlılık beklentisi içerisindeyiz” dedi.

“Bereketli bir ay geçirmeyi diliyoruz”

Bizim de fındığımız var ve beklentimiz bu yıl fındığın iyi bir fiyattan değer bulmasıdır diyen Fahri Altuntaş; “Fındığın bol olması ve iyi bir fiyattan satışa çıkması hem ilçemiz hem de bölgemiz açısından faydalı oluyor. Geçen yıl oldukça sıkıntılı geçti. Vatandaşın cebinde para olursa, esnafında yüzü gülüyor. Vatandaş alışveriş yaptıkça daha mutlu oluyor. Bu yıl fındık ayından umutluyuz. Geçen seneki sıkıntıyı ve ekonomik zorluğu yaşamamak için bereketli bir fındık ayı geçirmeyi diliyoruz” diye konuştu.

“Umutluyuz ve beklentimiz devam ediyor”

Fındık ayından umutlu olduğunu vurgulayan market işletmecisi Murat Yıldız; “ Geçen yıl bölge olarak talihsiz bir don olayı yaşadık. Fındık çoğu bölgelerde yok sayılacak derecede az mahsul verdi. Vatandaşta esnafta zorlu bir dönemden geçti. Bu yıl fındık iyi ve inşallah güzel bir fiyat verilecek. Umutluyuz ve beklentimiz devam ediyor” dedi.

“Fındığa alternatif ürünler oluşturulmalıdır”

Market çalışanlarından Mustafa Özdemir ise; “Fındıktan hiç umutlu değilim. Fındık geçen yıl olmadı fiyatı yüksekti. Bu yıl fındık var fakat fiyatı düşük olur. Bölgemizde ekonomide canlılık sağlanması için umudun fındığın dışında farklı şeylere de bağlanması ve fındığa alternatif ürünler oluşturulması gerekiyor” dedi. 

Son Güncelleme: Cumartesi, 08 Ağustos 2015 14:24

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde