23 Temmuz 2024

“BÜYÜKŞEHİR FATSA’YA YARAMADI, FATSA YETİM KALDI”

  • PDF

Fatsa Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Onmuş Ordu’nun Büyükşehir olunmasıyla birlikte inşaat ruhsat maliyetlerinin arttığını söyleyerek, bu artıştan dolayı daire fiyatlarının da aşırı derecede yükseldiğini söyledi.

Büyükşehir olunmasıyla birlikte inşaat ruhsat maliyetlerinin yüksek oranda arıttığına değinen Onmuş, artan maliyetlerinde daire fiyatlarına yansıdığını kaydetti.

Emlak fiyatlarında son dönemlerde ciddi bir artış olduğuna söyleyen Onmuş; “Emlak fiyatlarında son dönemde %10’un üzerinde bir artış oldu. Hatta şu anda çoğu bölgemizdeki 100 bin liralık daireler 120 bin lira oldu.  Bunun nedeni şu anda Fatsa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu inşaat ruhsatlarındaki artışlardan kaynaklıdır. Dairelerde maliyet %35 oranında arttı. Bu artışlar vatandaşı zor durumda bırakıyor. Büyükşehir olmak Fatsa’ya yaramadı” dedi.

“Vatandaş karşısında dimdik duran bir kurum göremiyor”

Fatsa arka ilçelerden sürekli göç alan bir ilçe konumundadır ve bu bağlamda büyük avantaja sahip bir ilçedir diyerek açıklamalarına devam eden Mehmet Onmuş; “Ordu Büyükşehir olmasaydı Fatsa olarak daha iyi bir seviyeye gelebilirdik. Büyükşehir olmak Fatsa’ya yaramadı. Bugün Fatsa Belediyesi ile ilgili bir durum olsa Belediyemiz Büyükşehre gönderiyor. Büyükşehir Belediyesi ise Fatsa’ya havale ediliyor. Vatandaş zor durumda ve ne yapacağını bilemiyor. Karşısında dimdik duran bir kurum göremiyor. Fatsa üç dönemdir milletvekili adayı gösteremedi. Fatsa maalesef yetim kalmıştır ve bundan sonra da yetim kalmaya devam edecektir” dedi.  

Fatsa Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Onmuş yakın tarihte açmayı planladıkları Emlakçılık Danışma Kursunun da müjdesini verdi.

“Yakında…”

Önümüzdeki günlerde Fatsa Halk Eğitim Merkezinde Emlakçılık Danışma Kursu açacaklarını kaydeden Fatsa Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Onmuş; “ Önümüzdeki günlerde Fatsa Halk Eğitim Merkezinde Emlakçılık Danışma Kursu açacağız. Tüm kamuoyuna gazeteniz kanalıyla duyuruyoruz. Bilgi almak isteyen vatandaşlar derneğimize başvurabilirler. En az lise mezunu olan şahıslar kursumuza katılabilirler” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde