23 Temmuz 2024

YEREL DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

  • PDF

Ülkemiz ile Avrupa Birliği arasında devam etmekte olan Mali İşbirliği sürecinde Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Proje Otoritesi olarak yer aldığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) kapsamında Ordu Valiliği ve Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yürütülen “Arım Balım Peteğim” isimli projemiz kapsamında 04.08.2015 tarihinde Ordu İlinde Yerel Danışma Kurulu Toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantıya Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan TÜRKER, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın BOSTANCIOĞLU, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri YILMAZ, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Müdürümüz Feyzullah KONAK ve Proje Koordinasyon Birimi Üyeleri Enver TOP, Şeref CINBIRTOĞLU ve Fazıl GÜNEY katılmışlardır.    

Toplantının açılış sunumunda Müdürümüz Feyzullah KONAK tarafından “Arım Balım Peteğim” projesinin hazırlanmasından bugüne kadar tamamlanan süreç ile proje kapsamında binaları tamamlanan tesislerin genel hedefine ve amacına yönelik olarak paydaşlarla birlikte yapılması gerekenler belirtilmiştir. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN ile Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın BOSTANCIOĞLU da proje kapsamında tanıtıma ve kaliteye önem verilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri YILMAZ ise 2017 yılında İstanbul İlinde düzenlenecek olarak Uluslararası Dünya Arıcılık Kongresi (45. APİMONDİA) kapsamında “Arım Balım Peteğim” projesinin ön plana çıkarılacağını, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize Arı Yetiştiricileri Birlik Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de tesislerin hayırlı olmasını ve projeyi desteklediklerini ifade etmişlerdir.

Vali Yardımcısı Mehmet Erhan TÜRKER tarafından proje kapsamında kaliteye, sertifikaya-akreditasyona önem verilmesini, ilerleyen süreçte tüm İllerinde projeden faydalanma zorunluluğu olabileceğini, tesisin İlimize, Bölgemize, Ülkemize ve paydaşlara hayırlı olması dileğiyle toplantı tamamlanmıştır.

Katılımcılar inşaatı tamamlanan “Arım Balım Peteğim” projesine ait tesislerde incelemelerde bulunmuşlardır. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde