23 Temmuz 2024

KUMSAL HALKIN OLDU

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapıları yıkma kararı almıştık. Şimdi tamamlamak üzere olduğumuz projeyle, yıkılan yapıların yerleri, artık halkımızın kullanımına açıldı” dedi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce, kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapılara karşı başlatılan yıkım çalışmaları sonrası bu alanlara yönelik projeler de bir bir hayata geçiriliyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARİHİ KARAR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda tarihi bir karara imza atarak, kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapıların yıkım sürecini başlatmıştı. İlk olarak, Efirli bölgesinde başlatılan çalışmaların ardından Altınordu ilçesi sahil bandında yer alan ve 22 yıldır yıkım kararının uygulanmadığı bir restoranın da yıkımı gerçekleştirilmişti. Yıkım sonrası açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kıyıların, artık halkın kullanımına açılacağını müjdelemişti. İşte o açıklamanın üzerinden sadece 7 ay geçti ve Altınordu ilçesindeki Kumsal Peyzaj Tasarım Projesi’nde sona yaklaşıldı.

 

BAŞKAN YILMAZ SÖZ VERDİ; PROJE BİTME AŞAMASINDA

 

Altınordu ilçesi kumsal düzenlemesiyle vatandaşların rahat bir şekilde deniz kenarında vakit geçirebileceklerini belirten Başkan Yılmaz; ”Burada insanlarımız yürüyüş yapabilecek ve fitness gruplarıyla spor yaparken ailecek denizin temiz havasını teneffüs etme imkânı bulacaklar ” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN ENVER YILMAZ; “GÜLYALI’DAN AKÇAY’A CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

 

 Başkan Enver Yılmaz, sürdürülen tüm çalışmaların Ordu’nun Karadeniz’de bir marka kent olması için hayata geçirildiğini söylerken; “Eşsiz bir kıyıya sahip olan bu ilimiz Karadeniz sahil yolu üzerinde tüm güzelliklerini sergilemektedir.  Ne kadar şanslıyız ki böylesine güzel ve doğayla iç içe bir kentte yaşıyoruz. Her gün binlerce insanın yolculuğu sırasında geçtiği bu ilin peyzaj düzenlemeleri ve şehir mobilyalarına da özen göstermeliyiz. Bu doğrultuda sahil boyunca birçok yeniliği hizmete sunuyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelere vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi ve bundan duydukları memnuniyet bizleri de mutlu etmiştir. Farklılıkları hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

PROJEDE SONA GELİNDİ…

 

5 bin 200 m2’lik alanda uygulanan Kumsal Peyzaj Tasarım Projesi kapsamında; fitness grupları, yürüyüş yolları, sahil büfe, amfi, oturma-seyir terasları bulunuyor.

Projede sona gelindiği  belirtilirken, bitkilendirme çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağı vurgulandı. Haber merkezi

Son Güncelleme: Cumartesi, 08 Ağustos 2015 07:32

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde