23 Temmuz 2024

METİP’DE 1800 KİŞİ İKAMET EDİYOR

  • PDF

Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi(METİP) kapsamında oluşturulan 260 çadırda toplamda 1800 kişi ikamet ediyor.

Konuyla ilgili gazetemize özel bilgilendirmede bulunan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı; “Fındık sezonu olması sebebiyle ilçemize onlarca mevsimlik tarım işçisi geldi. Doğu ve Güneydoğu’dan gelen işçiler burada yaklaşık 2 ay kalıyorlar. Bizde mevsimlik işçilere özel proje kapsamında çocukların bahçelerde çalışmasına engel olmak ve çocukların gelişimine katkı sağlamaktayız. Dolayısıyla aileler fındık toplamaya gittiğinde bu alanda kalan çocuklarımızın boş vakitlerini değerlendirmek üzere, yaşlarına göre eğitim programı uygulanıyor. Bu eğitimler ilk ve orta eğitime yönelik veriliyor” dedi.

Uluslar Arası Çalışma Örgütü ve Hayata Destek Derneğinin METİP alanındaki faaliyetleri hakkında da açıklama yapan Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı; “Kurulan 260 çadırda çalışan erkek sayısı290, çalışan kadın sayısı 295 olmak üzere toplamda 585 kişi. 615 kız ve 600 erkek çocuk mevcut. İLO (Uluslararası Çalıma Örgütü) Metip alanında yaz okulu kapsamında okula gelen çocuklara okuma yazma kursu, anasınıfı faaliyetleri, müzik eğitimi, spor faaliyetleri ve bazı gezi ve piknik faaliyetleri yapılmaktadır. Yaz okulunda bulunan çocuklara kırtasiye malzemeleri( kalem silgi, traş kitap, defter vb.) dağıtılarak öğle yemeği verilmektedir. Hayata Destek Derneği ise METİP alanına 1 oku, 1 çalışma ofisi, 1 Çocuk oyun alanı, su tankı ve WC kurdu. Hayata Destek Derneği yaş gruplarına göre, çocuk oyunları, tiyatro vb faaliyetleri yürütülmektedir” dedi.         

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde