23 Temmuz 2024

HEDEFLENEN PROJENİN İLK ADIMI GERÇEKLEŞTİ KENTSEL DÖNÜŞÜM RESMİ GAZETE YAYINLANDI

  • PDF

Fatsa Belediyesi organizesinde Ramazan ayında iftar sofrasına sponsor olan İlçe Kaymakamlığımıza, işadamlarına ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür amaçlı kahvaltı ikram edildi.

Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleşen kahvaltıya Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kahvaltıda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Cumhuriyet Meydanı ile Evkaf mahallesi stad bölgesi alanı ile ilgili kentsel dönüşüm projesinin bakanlar kurulundan geçtiğini ve çok yakında burayla ilgili sözleşmenin yapıldıktan sonra inşaatın başlayacağını müjdeledi.

Kahvaltıda ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, bu kahvaltının mahiyetinin bir teşekkür olduğunu belirterek, “Ramazan ayını güzelliğiyle geride bıraktık, Rabbim tekrarına kavuştursun inşallah. Yıl boyunca özellikle ramazan ayında sosyal yardım amaçlı yapmış olduğumuz yardımlarda bize sadaka mahiyetinde yardım amaçlı destek veren yardımsever iş adamlarımıza bizde bir teşekkür amaçlı bir ikramda bulunmak istedik. Ben sadaka mahiyeti ile yardım amaçlı bizlere destek veren değerli iş adamlarımıza çok teşekkür ederim. Ramazan ayı yardımlarının yanı sıra yurt dışından da yardım veren işadamlarımız oldu. Geçtiğimiz günlerde bir iş adamımız engelli bir hemşerimize son modern bir akülü araç verdi. Rabbim sadaka niyeti ile yaptığınız yardımları kabul etsin, Rabbim sadaka niyeti ile yaptığınız yardımlardan dolayı kazançlarınızı bereketlendirsin. Peygamber efendimiz bir sadakanın çok belayı def ettiğini müjdeliyor, Rabbim hiçbirinize kaza bela göstermesin, Rabbim inşallah daha nice ramazanlara hep birlikte bizleri kavuştursun. Biz daha önceden meydanlarda yaptığımız iftar sofrasını Kültür Sarayı’mızda Ramazan ayında düğün salonunu kapatarak İftar Sofrası adıyla yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de bu geleneği meydanlarda yoğun bir katılım ile gerçekleştiriyor.” dedi.

 “HİZMETLER GEÇTİĞİMİZ DÖNEMİN 5 KATI OLUYOR”

Her defasında Büyükşehir'in Ordu ilimiz için çok büyük bir fırsat olduğunu ifade ettiğini ifade eden Başkan Anlayan, “Bir kuruluş sürecini hep birlikte geride bıraktık. Bu süre içerisinde acaba diyenler de oldu. Büyükşehir Fatsa’mız için

 

 

 

Ordu’muz için büyük bir nimet ve fırsattır bu fırsatı inşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz olmak üzere bu kadrolar bu nimetleri büyük bir fırsata dönüştürecek. Geçen yıl ile asla mukayese etmiyoruz, hizmet ve yatırımlar büyük bir hızla başladı. Vatandaşımızın istediği genellikle yol oldu ama yol ile hizmetler bitmiyor. Çok ciddi yatırımlar artık Fatsa’da kendini göstermeye başladı. Sadece yol kaleminde seçim devlet döneminde üç katı fazla olacak demiştik aslında eksik söylemişiz, sadece bu sene Ordu Büyükşehir Belediyemiz Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz öncülüğünde sadece Fatsa'da yol kaleminde yatırım tutarı 25 trilyon oldu. Geçtiğimiz dönem ise Özel İdare yol için 5 trilyon kaynak kullanmış dolayısıyla daha şimdiden beş katına kavuşmuş durumdayız. Hava şartları hizmetlerin başlamasına engel oldu ama şu anda hızlı bir şekilde hizmetler devam ediyor. Fatsa ilçemizin yıllardır konuştuğu en büyük projelerden bir tanesi olan bir çoğunun hayal dediği ve seçimden sonra bir çoğunun yapılamaz dediği en büyük projemiz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın da mega proje olarak açıkladığı projelerde en ciddi gelişmeyi bu hafta yaşadık. Cumhuriyet Meydanı, Evkaf mahallesi Stad bölgesi kentsel dönüşüm, Harikalar Diyarı Bakanlar Kurulunda onaylandı ve resmi gazetede yayınlandı. Ben Fatsa’mıza hayırlı olmasını diliyorum ve emek veren bu işe inanan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Hayaller gerçek oluyor. Biz hep beraber başından beri hükümetimizle el birliğiyle gönül birliğiyle daha büyük yatırımları hayata geçiriyoruz.” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK 75 BİN KİŞİYİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURDUK” Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada Fatsalı işadamlarına ramazan ayı boyunca yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederek, “Fatsa ilçemizde garip gurabanın iftar yapmasına vesile olan çok kıymetli Fatsalı kardeşlerimizle Fatsa Belediyesi organizesinde teşekkür amaçlı gerçekleşen bu toplantıda bulunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Sizler Fatsa'nın kanaat önderlerisiniz, sizler Fatsa'nın sivil toplum örgütleriniz değerli iş adamlarısınız. Fatsa ilçemiz Ordu ilimizin önemli ekonomik potansiyeli olan, nüfusun en fazla olan havzalardan bir tanesi. Özellikle büyükşehir süreci ile birlikte şehir içerisindeki gidişli gelişli yorumların farkında olan bir yönetici olarak şunu söylüyorum Fatsa bu bölgedeki her zaman lider olan kurumsal kimliği Ordu ilimizin 19 ilçesi içerisinde adaptasyon sürecini Büyükşehir ile en iyi yakalayan ilçelerimizin başında olacak. Bu çerçevede içimizdeki en tecrübeli Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’ı ben tebrik ediyorum. Zira Fatsa'daki bu organizasyon nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde gerçekleştirilmesi hem zordur hem de hayata geçirilmesinde bir takım sıkıntılar yaşanılabilir. Fatsa Belediyemiz iftar organizasyonu sabit bir mekanda yaptı biz de Büyükşehir Belediyesi olarak 19 ilçemizin tamamında yaptık. Bu vesile ile 75 bin hemşerimizle iftar sofrasında buluşmanın heyecanını yaşadık.” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde