23 Temmuz 2024

FATSA, ÜNYE’YE MİSAFİR OLACAK

  • PDF

“KALAN BLOKLAR 15 GÜN İÇERİSİNDE BOŞALTILACAK”

Yapımı devam eden yeni 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesinin yapımı ile ilgili çalışmaları ve gelinen noktayı değerlendirmek amacıyla İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu yapımı devam eden Fatsa Devlet Hastanesi inşaatına bir ziyaret gerçekleştirdiler. İlk olarak hastane yöneticileri ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte hastane inşaatını gezen ikili yetkililerden bilgi aldı.

Fatsa’ya yakışır modern bir hastane inşa edildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç:” 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi inşaatının büyük bir kısmının tamamlandı. Gelinen noktada hizmet yürüttüğümüz blokların yıkılması gerekiyor. Sağlık hizmetlerimizin aksamaması için tüm paydaşlarımızla birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

“Gayemiz vatandaşlarımızın mağdur olmamasıdır”

Süreci büyük bir titizlikle takip ettiklerini belirten Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu ise: “Bölgeyi yakından ilgilendiren 300 Yataklı Fatsa Devlet Hastanesi inşaatımız sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Yeni yapılan hastanemizin fiziki gerçekleşmesi şu an itibariyle %82 seviyelerine ulaştı. Yüklenici firma bir yandan tamamlanan bloklar içinde ince işçiliği yaparken bir taraftan da çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarına başladı. Yüklenici firmanın hastanemizi bir an önce tamamlayabilmesi için Fatsa Devlet Hastanesinin geriye kalanını 15 gün içinde tamamıyla terk ederek yetkili firmaya teslim etmiş olacağız. Bunun sonrasında yüklenici firma tarafından derhal yıkım işlemi gerçekleştirilecek. Yaz ayı olması sebebiyle hastanelerimize başvuru yapan hasta sayımız iyice arttı. Sağlık hizmeti sunumunda vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olmamak için süreci çok dikkatli yürütmek zorundayız. Bunun için her türlü olasılıkları değerlendiriyoruz. Fatsa Devlet Hastanesindeki yataklı tedavi hizmetlerimizi 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren Ünye Devlet Hastanemizde sürdürmeyi hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte Fatsa ilçesi Sakarya Mahallesindeki semt polikliniğinde ana branşlar başta olmak üzere poliklinik hizmeti vermeye devam edeceğiz. Ayrıca yine bu semt polikliniğinin giriş katında 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren 1. seviye acil poliklinik hizmeti vereceğiz. M. Kemal Paşa Mahallesinde bulunan 14 ünitli diyaliz merkezimiz ve Fatih Mahallesi Akıl Tepesindeki diş semt polikliniği de aynı şekilde hizmet vermeye devam edecektir. Eğer bu süreci de sorunsuz bir şekilde atlatabilirsek yeni hastanemiz çok daha kısa süre içerisinde tamamlanacak. Vatandaşlarımızdan bu süreç içerisinde anlayış ve sabır bekliyoruz. Gayemiz çağımızın standartlarına uygun olarak vatandaşlarımıza çok daha modern binalarda kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde