23 Temmuz 2024

Adıgüzel, Öğrenci bursları hakkında kanun teklifi verdi

  • PDF

CHP Ordu Milletvekili Dr. Adıgüzel, Özel şirketlerin ve mükelleflerin öğrencilerimize verdikleri ve verecek oldukları bursların gelir vergisi ve kurumlar vergisi matrahından gider olarak indirebilmeleri ve daha fazla öğrencimize burs verebilmeleri için kanun teklifi verdi.

Günümüzde şirketlerin bir çoğu öğrencilere burs vermekte ve eğitim giderlerine sponsor olmaktadır. Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerin eğitim giderleri ve burslarının gider olarak kabul edilebilmesi için bazı şartların sağlaması gerekmektedir. Aksi halde, sadece “yardım” amaçlı olarak öğrencilere verilen bursların ve yapılan eğitim harcamalarının gider kabul edilmesi söz konusu değildir.

Sağlam karakterli ve güzel ahlaklı her insan, milletler için vazgeçilmez bir değer taşımaktadır. Üniversitelerde ya da her seviyede okumaya azmetmiş, fakat maddiyatı ve imkânları sınırlı ve gurbete düşmüş olan öğrencilerimizin, maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik burslar, miktarı az görülse de, bir öğrenci için çok çok önemlidir. Kanunlarımızda bu konudaki bağış ve burslar sınırlamalarla kısıtlanmış olsa bile gençler bizim geleceğimizdir. Bu yüzden her firma gücü nispetinde imkânları olmayan bir gencimize burs vermeyi ilke edinmeli ve burs veren şirketlerimiz verdikleri bursları yılsonunda karşılığında hiçbir hizmet ve benzeri taahhüt olmaksızın gelir vergisi ve kurumlar vergisi matrahından gider olarak indirebilmelidirler.

Dr. Adıgüzel, hazırlanan kanun teklifinde mükellefleri tarafından eğitim, öğretim, lisansüstü, master, doktora vb. gibi olmak üzere her türlü seviyede yurtiçinde ve yurtdışında okuyan öğrencilere mükellefler tarafından verilen ayni ve nakdi her türlü burs ve yardımlar belgelendirilmek koşuluyla, karşılığında hiçbir hizmet ve benzeri taahhüt olmaksızın kurumlar vergisi ve gelir vergisi matrahından gider olarak indirebilmeleri ve daha fazla öğrencimize burs verebilmeleri amaçlandığını ifade etti. Haber merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde