23 Temmuz 2024

ARAP TURİSTLER’İN FATSA’YA YOĞUN İLGİSİ

  • PDF

Son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi çeken ve yayla turizmi bakımından en zengin bölge olan Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gelen Arap turist sayısını arttırmak için bölge illeri yarış ediyor. Ordu’da bir yıl önce başlatılan ‘Ordu’nun Dereleri Turizme Akıyor’ projesi kapsamında başlayan tanıtım atağıyla birlikte Arap turistlerin sayısında her geçen gün artış oluyor.

Fatsa’ya turist olarak gelen Araplar ilçemize adeta hayran kalıyor.

Doğalgüzellikleri ve sıcakkanlı insanların kendilerini cezbettiğini söyleyen Arap turistler ilçemizde yatırım yapmayı da planlıyor.

Türkiye’ye ilk defa 1985 yılında geldiğini söyleyen Yaqoub Yousef Alsaleim; “ Ordu’ya ise ilk geçen Mayıs ayında gelmiştim. Bu ikinci gelişim. Mayıs ayında ziyaret için Uzun göle gelmiştim. Ziyaretim esnasında Fatsalı bir beyefendi bana bir broşür uzattı. Bizim Fatsa’da çok güzel evlerimiz var ve yaylalarımız oldukça güzel dedi. Bu bir vesile oldu. Aslen Sudi Arabistanlıyım. Buradan daire alarak yatırım yaptım. İnsanlar gerçekten çok sıcak ve burası güzel bir şehir. Şu anda bir takım incelemelerde bulunuyoruz. İlerleyen zamanlarda da yatırım yapmayı planlıyoruz. Özellikle Fatsa doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakıyor. Bizde ülkemize döndüğümüz zaman Türkiye’yi ve Ordu’ya anlatıyoruz” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde