23 Temmuz 2024

“Büyük bir açığı gidereceğiz”

  • PDF

Prof. Dr Ali KUTLU Eylül ayı itibariyle Ordu Gözde Tıp Merkezinde hizmet vermeye başlayacak.

Allerjik hastalıklar konusunda memleketimizde ki büyük bir açığı gidereceğiz diyen Kutlu; Alerjik hastalıklar ile ilgili yakın çevremizde bir merkez olmaması memleketimiz de ciddi mağduriyete yol açmaktadır” dedi.

Meslek geçmişinden bahseden Prof Dr. Ali KUTLU; “1987 yılında GATA askeri tıp fakültesine girdim. 1994 yılında tabip teğmen rütbesiyle mezun oldum. İstanbul GATA Haydarpaşa'da  Göğüs hastalıkları ve Allerjik hastalıklar ihtisasını tamamladım. 2008 yılında doçent oldum. 2015 Mayıs ayında meslek hayatımın en verimli döneminde ailesel sağlık sebepleri nedeniyle  silahlı kuvvetlerden Tabip Kd. Alb. rütbesiyle emekli oldum. Bu yıl yeni kurulan Üsküdar Üniversitesinden Profesör ünvanını aldım” dedi.

Eylül ayı itibariyle yeni yapılanma içine girecek olan Ordu Gözde Tıp Merkezinde memleketimin insanlarına hizmet vermeye başlayacağız diyen Kutlu; “Yurdumuzda çoğunluğu büyük şehirlerdeki eğitim hastanelerinde olmak üzere 100'e yakın yetişkin allerji uzmanı var. Bildiğim kadarıyla Karadeniz’de sadece Rize’de bir yetişkin allerjik hastalıklar  uzmanı görev yapmakta. Göğüs hastalıkları uzmanı olmama rağmen Allerji ihtisasını dermatoloji kliniğinde yaptım. Tezim çocuk hastalarda atopik dermatit ile ilişkili olduğu için ihtisas yaptığım merkezde yenidoğan ve çok küçük hastalar hariç  çocuk hastaları takip ettim. Meslek hayatım boyunca mesleği memleketimde yapma arzusunu yoğun olarak hep yaşamışımdır. Özellikle allerjik hastalıklar konusunda yakın çevremizde bir merkez olmaması memleketimizde ciddi mağduriyete yol açmaktadır. Normal bir eğitim hastanesinde alerji kliniğince yapılan tüm tanı ve tedaviye yönelik işlemleri Ordu’da zaman içinde yapacağız. Özellikle solunum, deri, ilaç ve gıda allerjilerine yönelik çalışmalarla bölgedeki büyük bir açığı gidereceğiz” diye konuştu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde