23 Temmuz 2024

91 Yaşındaki Emekli Öğretmen Delice, Vali Balkanlıoğlu’nu Ziyaret Etti

  • PDF

            Köy Enstitüsü’nün ilk mezunlarından birisi olan, uzun yıllar eğitim camiasına hizmet ettikten sonra emekliye ayrılan ve Samsun Huzurevi’nde kalan 91 yaşındaki emekli öğretmen İsmail Hakkı Delice, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

            91 yaşındaki emekli öğretmen İsmail Hakkı Delice ile yakından ilgilenen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “1 Ocak 1924 doğumlu olan İsmail Hakkı Delice hocamız bize nezaket ziyaretinde bulundu. Dönem dönemde gelip halimizi hatırımızı sorar, tecrübelerini bizlerle paylaşırdı. Yakınlarının da bulunduğu Samsun huzurevinde, bundan sonraki yaşamını sürdürmek için başvurduğunu ve oraya gittiğini söyledi. Bu işlem için de biz kendisine yardımcı olmuştuk. Samsun Huzurevi’ne yerleşmesine katkılarımız olmuştu. İsmail Hakkı hocamız, yılların emektar öğretmeni, köy enstitülerinin ilk mezunlarından  ve binlerce öğrenci yetiştirmiş. Öğrencilerin bir bölümü şuan değişik üniversitelerde profesörlüğe, paşalığa yükselmiş subaylar, bakan olmuş siyasetçiler mevcut. Türkiye’nin eğitim çınarlarından bölgenin  en büyük eğitim ve kültür hayatını yönlendiren çınarlarımızdan birisi. Kendisine gösterdiği büyüklükten dolayı teşekkür ediyoruz. Allah ona uzun ve sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah. Samsun’da ziyaretine gideceğim” dedi.

            Kendisiyle yakından ilgilenen Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür eden 91 yaşındaki emekli öğretmen İsmail Hakkı Delice, “Sayın valimiz göreve başladığından itibaren kendisiyle irtibatımız oldu. Kendilerini 1-2 kez makamında ziyaret ettim. Sağolsun her defasında benimle yakından ilgilendi. Yakınlarımın bulunduğu Samsun Huzurevi’ne yerleşmek isteğimi kendisine ilettiğimde de beni kırmayarak, bana yardımcı oldu ve beni Samsun’daki huzurevine yerleştirdi. Kendisine müteşekkirim. Bugün de bana gösterdiği yakın ilgili, alaka dolayısıyla kendisine teşekkür etmek maksadıyla ziyarette bulundum. Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde