23 Temmuz 2024

FATSA’DAKİ OKULLARA 1 MİLYON 80 BİN LİRALIK ÖDENEK

  • PDF

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Ordu’daki 92 okulun onarımı için Spor Toto Teşkilat Başkanlığından ödenek çıktığını belirtti.

Ordu geneli için ödenen 4 milyon 500 bin lira ödenek talebinin, 1 milyon 80 bin liralık kısmı ise Fatsa’ya ayrıldı.

Bu ödeneğin okulların tamiri ve onarımı için büyük önem teşkil ettiğini belirten Cinoğlu, Fatsa’nın eğitim kalitesindeki artış ile ilgili de gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

“Birçok okulumuzda tadilat olacak”

Açıklamalarını sürdüren Cinoğlu; “ Ordu’daki okullarımıza Spor Toto Teşkilat başkanlığından onarımlar için talep etmiş olduğumuz 4 milyon 500 bin lira talebimiz kabul edilerek; bu ödeneğin 1 Milyon 80 bin lirası Fatsa’ya geldi .Bu ödenek sayesinde birçok okulumuzda büyük tadilatlar yapacağız. Bu nedenle başta İl Müdürümüz Şaban Karataş olmak üzere, İl Müdür Yardımcımız Avni Günay ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığına teşekkür ediyorum. Toplamda ilimizdeki 92 adet okulun onarımı için almış olduğumuz ödenek okullarımıza ve ilimiz adına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Daha iyi seviyelere taşıyacağız”

2015 yılı temel eğitimden orta öğretime geçiş uygulaması kapsamında oluşan yerleştirme sonuçları hakkında da bir açıklama yapan Ekrem Cinoğlu; “ Fatsa’da 1743 öğrenciden Fen Lisesi’ne yerleşen öğrenci sayımız 122.  İl dışındaki Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Lisesine yerleşen öğrenci sayısı ise 41’dir. Sosyal Bilimler Lisesine ilçemizden 3 kişi, Anadolu Lisesine 449, Anadolu İmamhatip Lisesine yerleşen 449 kişidir. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine ise 6 öğrencimiz yerleşmiştir. 777 öğrencimiz ise Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleşmiştir. Bu tabloya göre geçen yıla nazaran bir hayli ivme kazanmış durumdayız. Bu tablo Fatsa’da eğitimin bir üst seviyeye geldiğinin bir göstergesidir. Bir sonraki sene başarımızı daha iyi seviyelere taşıyacağımız inancındayım” diye konuştu.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde