23 Temmuz 2024

OKUL HEYECANI VE ALIŞVERİŞİ BAŞLIYOR

  • PDF

Kurban Bayramı dolayısıyla okulların tatil süresinin uzamasıyla veliler ve öğrenciler okul alışverişlerinde acele etmiyorlar. Ancak fiyatlar artmadan veya bir an önce okul ihtiyacını gidermek isteyen veliler ve öğrenciler alışverişe başladı.

Velilerin kırtasiye alışverişlerinde çok dikkatli ve seçici olması gerekiyor. Çocuklarımıza çok cazip gelebilen kokulu ve renkli silgiler, kalemler ve boya malzemeleri çok masum görünseler de uzun süre kullanımına maruz kalan çocuk ve gençlerde bağımlılıklara neden olabiliyor.

Alışverişte Bunlara Dikkat
Uzmanlar, çocukları için okul alışverişi yapan aileleri uyardı. Kıyafetlerde kaliteye önem verin. Ayakkabılar rahat, yumuşak ve esnek olmalı. Terletmemeli, sıcak havalarda havayı geçirmeli ve soğuktan da korumalı. Ağırlıklı olarak pamuklu ve yünlü kumaşlardan dikilen giysiler tercih edilmeli. Polyester, naylon, akrilik gibi sentetik ipliklerden dokunan kumaşlar, vücudun ısı dengesini bozarak aşırı terlemeye neden olabilir. Bunun için kıyafetlerin iç yüzüne yerleştirilen etiketleri mutlaka okuyun. 

Hesabınızı İyi Yapın
Eğer çocuğunuzun okul ihtiyaçlarının listesi önceden elinizde ise okul araç ve gereçlerini indirimde gördüğünüz anda alışverişe başlayabilirsiniz. Beslenme çantası, kalem, kağıt gibi malzemeleri önceden satın almak iyi bir fikir olabilir. Okuldaki kimi ihtiyaçlar dönemlere göre değişiklik gösterse de beslenme veya temizlik gibi temel ihtiyaçlar yıl boyunca benzer bir düzende tüketilir. Bu yüzden stok yapmaktan çekinmeyin. 

Uzun Ömürlü Olsun
Her ne kadar okul ihtiyaç listeleri öğrencilerin yıl boyunca ihtiyaç duyacağı malzemeleri listelemek üzere hazırlanmış olsa da birçok malzemenin alternatiflerini üretmek mümkündür. Eğer ekonomi yapmak istiyorsanız, okul ihtiyaçları listesini dikkatlice okuyun. Pek çok ebeveyn her dönem çocuklarına yeni bir matara, okul çantası ve kalem kutusu almak için harcamada bulunur. Eğer çocuğunuz için yüksek kaliteli ürünler alırsanız, kullanım süreleri uzayacaktır. Çocuklar bir önceki okul döneminde kullandıkları okul araç ve gereçlerini tekrar kullanma yönünde isteksiz olabilir. Eğer bu durum sizi ekonomik olarak zorluyorsa, onlar için bir bütçe oluşturun ve bunu çocuğunuzla paylaşın. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde