23 Temmuz 2024

“HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN KOLTUK DEĞNEĞİ OLMAYIZ”

  • PDF

7 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi Ordu Milletvekili adayı olan Muammer Bilgiç, Saadet Partisi’nin muhakkak mecliste olması gerektiğini ifade etti.

3 ya da 5 milletvekilliğine karşılık hiçbir siyasi partinin koltuk değneği de olmayız vurgusunu yapan Muammer Bilgiç; ülkedeki kaotik tablonun tek sorumlusunun meclisteki 4 parti olduğunu söyledi.

“Seçim Startını Verdik”

7 Haziran seçimleri neticesinde yine dört parti meclise girdi ve önceki dönemden farklı olarak Ak Parti tek başına hükümet kuracak çoğunluğu sağlayamadı diyerek sözlerine başlayan Bilgiç; “ Farklı koalisyon hükümetleri kurulabilecekken bu da gerçekleşmedi. Dış politika ve ekonomi de birbirlerinden hiçbir farkları olmayan bu partilerin uzlaşmaz tavrı ülkeyi yine bir seçimle karşı karşıya bıraktı. Üstelik bu süreçte kaotik bir ortam oluştu. Mesele sadece Cumhurbaşkanı’nın siyaseti tıkaması olarak değerlendirilemez. Siyaset müzakere ile yürütülür. Yeni bir seçim bütçesinin sorumlusu aynı zamanda bu kaotik ortamın sorumlusu meclisteki dört partidir. Bizim temennimiz bir hükümetin kurulması ve ülkeyi düzlüğe çıkaracak adımların atılmasıydı. Ancak bu dört partinin de Batı’dan verilmiş ev ödevleri haricinde bir iş yapamayacaklarını da biliyorduk. Şimdi önümüzde secim var. Hazine yardımı almadan, yine gücün medyasında yer bulmadan, yüzde on secim barajı gibi tuhaf bir uygulamanın dayatması altında seçimlere gireceğiz. Buna rağmen seçim sathında en rahat parti Saadet Partisi olacaktır. Biz gücümüzü hakkı üstün tutuyor oluşumuzdan alıyoruz. Seçim startını verdik. Yine gece gündüz canla başla çalışacağız ve rutini bozacağız. Dediğimiz gibi bizimkisi bir aşk hikâyesi ve biz güzellik kazansın istiyoruz. Bu seçimlerde de en güzel neticeyi alacağız” dedi.

“Bu ülkenin düzlüğe çıkması için her konuda her parti ile görüşürüz”

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Saadet Partisi arasında ittifak olur mu sorusunu yönlendirdiğimiz Bilgiç; “Bizim bir ittifak talebimiz yok. 3 ya da 5 milletvekilliğine karşılık hiçbir partinin koltuk değneği de olmayız. Bu ülkenin düzlüğe çıkması için her konuda her parti ile görüşürüz. Saadet Partisi’nin bir grup olarak mutlaka mecliste yer alması gerekir. Bunun haricinde bir sonuç da 7 Haziran’dan farklı bir tablo oluşturmayacaktır. Aday adaylığı hususuna ise teşkilatımız karar verecektir. Bize düşen ise her durumda çalışmaktır” diye konuştu. 

Son Güncelleme: Çarşamba, 02 Eylül 2015 08:48

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde