23 Temmuz 2024

BALIKÇILAR UYARILDI: "YUNUS AVLAMAK YASAK"

  • PDF

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, 1 Eylül’de avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılara bazı uyarılarda bulundu. 
Yılmaz, yaptığı açıklamada 1 Eylül’de başlayan avlanma dönemine rağmen bazı balıkların avlanmasının yasak olduğunu hatırlattı. Yılmaz, şöyle konuştu: “Yunuslar, foklar, deniz alaları ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. Tüp, nargile, maske, zıpkın ile dalış yapılarak, şnorkel ve su altı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçlı balık avcılığı yasaktır. Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için Bakanlık İl veya İlçe Müdürlüklerinden ağların derinliğini gösterir, bir yıl geçerli ölçüm belgesi alınması zorunludur. Gırgır ağlarıyla hamsi avcılığı 16.00-08.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz. Karasularımızda; gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır. Unutmayınız; ideal avcılık dengeli avcılıktır. Aşırı ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. İyi bir gelecek için avlanma usul ve esaslarına uyunuz. Amacınız; günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır.”

ORDU’DA 10 BİN KİŞİ BALIKÇILIKTAN GEÇİNİYOR
Ordu’nun halen ruhsatlandırılmış 494 adet balıkçı teknesi ile ülke balıkçılık filosunun yüzde 3'üne sahip olduğunu belirten Yılmaz, “İl genelinde 6 bin 708 kişinin balıkçı teknelerinde çalışmaktadır. Amatör olarak balıkçılık faaliyetinde bulunan kişi sayısı ise 4 bin civarındadır. İl kıyı kesiminde 9 adet balıkçı barınağı, 11 adet su ürünleri kooperatifi, iki tanesi AB Ülkelerine ihracat onay numaralı olmak üzere 5 adet su ürünleri işleme tesisi bulunmaktadır” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde